Exclusiv  LIVE PARIS 2010: Standul BMW-Mini

Bavarezii au ocupat mulţi metri pătraţi, deşi noutăţile nu au fost aşa numeroase. S-au remarcat noua generaţie X3, cât, mai ales, conceptul BMW Seria 6 Coupe, în timp ce Mini continuă să ne surprindă.

Premiera mondială a bavarezilor la Salonul AutoParis 2010 a fost noua generaţie a SUV-ului BMW X3, însă vizitatorii au fost atraşi multmai mult de conceptul BMW Seria 6.

BMW Seria 6 Concept a fost magnetul in standul BMW

De la început trebuie să remarc faptul că, dacă primele imagininu m-au dat pe spate, în realitate Seria 6 Concept aratăfoarte bine. Foarte, foarte bine. Sper ca modelul de seriesă preia toate detaliile conceptului, pentru ca fanii BMW şi, maiales, cei ai grand tourismului bavarez Seria 6 să nu rămânădezamăgiţi.

Revenind la premiera mondială "palpabilă", BMW X3, acestSUV este cel mai echilibrat din familia de SUV-uribavareze. Se situează clar între micul X1, care îşipropune să atragă publicul tânăr, şi X5, care este destinat celorcu dare de mână.

A doua generatie BMW X3 se dovedeste un SUV echilibrat si cu o calitate foarte buna

BMW X3 este, practic, o maşină familistă, cu un stilcuminte, sugerând încredere şi spirit practic. Interiorullui X3 este demn de rangul premium, materialele plastice şi cel depe bord fiind aproape de termenul impecabil. Se pare că BMW aascultat de criticile multor clienţi relativ la calitateainteriorului, mai ales în ce priveşte maşinile fabricate înAmerica.

Designul interiorului nu surprinde, fiind similar cu cel almodelelor din gama actuală şi estimez că îi va încânta pe cei carevor maşini care să inspire siguranţă. Dar şi spaţiu, deoarecehabitaclul este la fel de spaţios ca la prima generaţieX5. Portbagajul are un mic atu: un compartiment subplanşeu, cu multe spaţii mici pentru lucruri mărunte.

Mini a surprins prin conceptul unui scuter electric, primul Mini pe doua roti

În ce priveşte Mini, avem parte de două surprize. Una oreprezintă primul Mini cu două roţi, sub forma unuiscuter electric având un stil life-style foartereuşit. Este un răspuns mult mai colorat şi mai plin deviaţă decât scuterul celor de la smart, fiind dotat tot cupropulsie electrică, dar şi cu multe mici găselniţe de ordinpractic. Dacă vom vedea acest concept în serie, depinde cel maiprobabil de feedbackul publicului de la salonul parizian.

Din 2011, pedigree-ul sportiv Mini este pus la treaba in WRC datorita acestui Countryman

A doua surpriză este reprezentată de versiunea pregătităpentru WRC a SUV-ului Mini Countryman. Se pare căbavarezii au planuri mari cu marca britanică, iar pedigree-ulsportiv al acesteia urmează să îşi facă simţită prezenţa în unuldin cele mai dificile campionat de motorsport, WRC. Alături deaceastă versiune a fost prezentată şi "sportiva de buzunar"Countryman Cooper S, care suntem curioşi ce doză de adrenalinăoferă.