Logan va fi concurat în Rusia de Geely King Kong

Credeaţi despre King Kong că e doar un monstru din filme? Ei bine, iată că e şi numele unei maşini chinezeşti. Care se va fabrica în Rusia şi va încerca să ”mănânce” Loganul.

Logan va fi concurat în Rusia de Geely King Kong Logan va fi concurat în Rusia de Geely King Kong

Când auzi King Kong, ţi se face puţin teamă. Iar, în cazulLoganului, ar putea fi un prim pas de dominare psihologică dinpartea chinezilor de la Geely, care au în catalog o maşinădenumită chiar Geely King Kong. Dar care... e foartedeparte de imaginea teribilului personaj de film.

De fapt, Geely King Kong nici nu va fi comercializat înEuropa cu această denumire, ci cu una mult mai fadă: Geely MKSedan. Totuşi, maşina se anunţă un pericol real pentruLogan, cel puţin pe piaţa auto din Rusia. Şi asta deoarece Geely MKva fi prima maşină produsă în Rusia de către fabricantulchinez.

Conform cotidianului rusesc Slon, Geely va construi ofabrică nouă în Rusia, unde, deocamdată, asamblează maşini încolecţie CKD prin intermediul partenerului Derways. Nouafabrică va însemna atât noi locuri de muncă, dar şi noiposibilităţi pentru industria orizontală, chinezii dorind săintegreze cât mai mult din producţie în Rusia.

Analiştii ruşi estimează că noua fabrică va avea ocadenţă de circa 30-35.000 de unităţi pe an, suficientpentru planurile de dezvoltare ale chinezilor în Rusia - unde anultrecut au avut vânzări palide, de circa 2.000 de maşini, mult subconcurenţi precum Chery, Lifan sau Great Wall.

Deocamdată, nu există date concrete despre locaţia noii uzinesau când va fi aceasta gata, dar se ştie că primele modeleconstruite pe plan local vor fi ML Sedan (King Kong în China) şi FCSedan (care probabil se va numi Vision). Adică două modelecare se anunţă competitori foarte serioşi pentru Logan, respectivviitoarea Dacia Sedan.

CREDEŢI CĂ DACIA AR TREBUI SĂ SE TEAMĂ DE CHINEZULKING KONG?