Masa bună trece primejdia rea la moldoveni

Autor: Alexandru Banu 10 nov. 2017 Știri auto
Masa bună trece primejdia rea la moldoveni

Un local din Suceava oferă o cafea şi un corn gratis a doua zi, dacă persoanele care au consumat băuturi alcoolice seara lasă cheile maşinii la bar şi nu conduc băute. Iniţiativa a venit după ce, în ultima perioadă, 11 persoane au murit în judeţ în două accidente rutiere provocate de şoferi băuţi.

Proprietarii unei cafenele din Suceava vor să îi răsplătescă pe şoferii care schimbă mentalităţi şi sunt dispuşi să nu se urce la volan după ce au consumat alcool.

“Dacă îţi petreci seara în cafenea, la un pahar de vorbă, te invităm să îţi laşi cheia la bar. Avem noi grijă de maşina ta peste noapte. Dacă vrei, îţi chemăm şi un taxi. Iar dimineaţă, când vii după ea, te aşteptăm cu cafea şi mic dejun din partea noastră. Cel mai important este gestul tău, care poate schimba comportamente şi poate salva vieţi. Micul dejun gratuit e felul nostru de a-ţi mulţumi. Ai grijă de tine, de cei dragi ţie şi de partenerii de trafic!”, anunţă proprietarii localului pe o reţea de socializare.

Iniţiativa a venit după ce proprietarii localului au văzut ce tragedii se petrec pe şoselele din judeţ din cauza şoferilor care se urcă băuţi la volan.

“Au fost două accidente absolut cumplite în zona noastră în ultima perioadă. Am vrut ca prin această iniţiativă să transmitem un mesaj: nu trebuie să te urci băut la volan! Noi vrem să venim în ajutorul clienţilor noştri, nu avem niciun interes finaciar, vrem doar să transmitem un mesaj, iar cei care vin seara la bar, consumă alcool şi înţeleg că nu trebuie să se urce băuţi la volan, vor fi recompensaţi pentru gestul lor a doua zi dimineaţa. Şi eu sunt şofer şi circul mult, iar asta am vrut să fie o iniţiativă de conştientizare a faptului că oricine poate muri pe soşea. Consumul de alcool şi condusul reprezintă o problemă foarte mare şi cred că şi noi, ca oameni, ca prieteni, dar şi poliţia trebuie să se implice mai mult în a evita astfel de tragedii în viitor”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Cătălin Faraon, proprietarului localului.

Iniţiativa a fost bine primită în rândul clienţilor, aşa că proprietarii se gândesc să discute şi cu proprietarii altor cluburilor din oraş şi chiar cu poliţiştii pentru a crea o campanie menită să salveze vieţi.

În ultima perioadă, în judeţul Suceava 11 persoane au murit în două accidente rutiere provocate de şoferi care s-au urcat băuţi la volan şi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

Un preot, două dintre fiicele sale, sora şi cumnatul acestuia au murit într-un cumplit accident rutier în timp ce se îndreptau spre Iaşi pentru a asista la Slujba de Sfânta Paraschieva. Accidenul a fost provocat de un şofer băut, care şi-a pierdut şi el viaţa în accident. De un sfârşit cumplit au avut parte şi alţi cinci tineri care au ars de vii după ce maşina în care se aflau a luat foc în urma unui accident rutier. Şi şoferul maşinii s-a urcat băut la volan, după ce a petrecut până dimineaţa în cluburi, alături de prietenii săi.

Sursă Mediafax.ro

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide