Maserati GrandCabrio Sport la Geneva 2011

După ce a uimit lumea auto prin lansarea modelului GranCabrio la Salonul Auto de la Frankfurt, cu prilejul Salonului Auto de la Geneva 2011, Maserati plănuieşte să ridice decapotabila din gamă la un cu totul alt nivel de performanţă şi manevrabilitate prezentând noul GranCabrio Sport.

Conceput pentru a se alătura modelelor sport deja consacrate,GranTurismo S şi Quattroporte Sport GT S, noul GranCabrio Sporteste dotat cu o versiune mai puternică şi mai eficientă a motoruluiV8 Maserati de 4.7 litri şi cu o cutie de viteze ZF cu transmisieautomată în 6 trepte.

Acest motor atinge performanţeîncântatoare cu 450 cai putere, 510Nm cuplu maxim şi o vitezămaximă de 285 Km/oră. Programul de reducere a fricţiunii de laMaserati face ca motorul de pe GranCabrio Sport să fie mult maireactiv la cea mai mică manevra a şoferului, reuşind să reducă înacelasi timp consumul de carburant cu 6%.

Soft-ul MC Auto Shift ce echipează transmisia în 6 trepte anoului GranCabrio Sport este menit să optimizeze timpii de reacţieai cutiei de viteze. Acesta a fost dezvoltat special pentru modelulGranCabrio Sport şi are la origine transmisia de pe QuattroporteSport GT S.

Manevrabilitatea nu a fost neglijată, aceasta fiind îmbunătăţităatât prin adaptarea discurilor de frâna cât şi prin upgradareasistemul Skyhook active suspension pentru un comportamentsportiv.

În ceea ce priveşte designul exterior, Maserati GranCabrio Sporteste caracterizat de un aspect mai dinamic, mai sportiv. La primavedere, partea frontală este cea care atrage atenţia prin grilaneagră, tridentul cu acente roşii şi farurile negre cu conturalb.

Odată cu lansarea noului GranCabrio, Maserati prezintă şi o nouaculoare pentru exterior: Rosso Trionfale, inspirată de roşultraditional italian, folosit pe modelele Maserati de competiţie înanii 1950 - în 1957 Juan Manuel Fangio a câştigat cel de al-V-leasau Titlu Mondial la Formula 1 la volanul unui Maserati 250Froşu.

Noul Maserati GranCabrio va fi disponibil începând cu varaanului 2011.