Maserati GranTurismo S

Autor: Cosmin Iordache 23 iun. 2008 Știri auto

Maserati GranTurismo S la Geneva 2008Maserati Granturismo a impresionat prin linii şi forme în momentul apariţiei şi a strâns laude pe parcursul anului 2007 din partea presei auto din lumea întreagă. Din păcate, nu a fost considerată la fel de sportivă pe cât de bine arată. Maserati a aplecat urechea la vocile celor avizaţi şi au scos GranTurismo S, varianta cu mai mulţi cai gata să mulţumească tagma pasionaţilor de senzaţii sportive.

Faţă de GranTurismo standard cu 405 cai, S-ul are 440 de cai şi o nouă cutie de viteze, capabilă de treceri de la o treaptă la altă într-o zecime de secundă. Din sprintul de la 0 la 100 km/h noile îmbunătăţiri dinamice castrează 0,3 secunde, modelul atingând acum prima sută în 4,9 secunde.

Pentru ca bolidul să nu se transforme într-un morman de fiare, inginerii au dezvoltat, împreună cu Brembo, un nou sistem de frânare cu etrieri cu şase pistonaşe.

Aspectul exterior este subtil individualizat, având ca particularităţi evacuări ovale, praguri redesenate. Interiorul este garnisit cu piele Poltrona Frau şi Alcantara, pentru a reaminti celui aflat la volan că S-ul vine la mai sportiv, nu doar de la mai scump.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide