Maşina de poliţie care nu-i va speria pe infractori…

Autor: Oraan Mărculescu 03 oct. 2013 Știri auto

Cu ocazia expoziţiei internaţionale de echipamente de securitate din New Delhi, India, firma Grand IJS Electronics a expus două modele ale fabricantului Tata, preparate pentru poliţie.

Este vorba mai întâi de micul Tata Nano, intrat la un moment dat în Cartea Recordurilor drept cea mai ieftină maşină din lume, pe care specialistul mai sus menţionat a echipat-o cu nişte echipamente specifice. Nu e, însă, cea mai mică maşină de poliţie din lume, deoarece această titulatură îi revine lui smart ForTwo…

Exteriorul lui Tata Nano ”Police Car” beneficiază de stickerele colorate cu însemnele poliţiei indiene, iar pe acoperiş a fost montat un mic girofar, alături de lumini pentru noapte şi de o sirenă. În interior, Nano de poliţie este dotată cu un kit de prim ajutor, dar şi cu un amplificator de 80W şi o staţie specifică.

Tata Nano de poliţie nu este destinată descinderilor în forţă sau patrulării pe autostradă, evident. Dimpotrivă, conform preparatorului, maşina a fost gândită special pentru o divizie de poliţie din New Delhi care se ocupă de salvarea femeilor şi a copiilor, majoritatea agenţilor fiind chiar femei.

Pentru cazurile mai serioase, acelaşi preparator a prezentat un model Tata Aria, caroseria de tip monovolum permiţând reamenajarea interiorului. Astfel, bancheta din spate a fost eliminată, în schimb fiind prevăzute pe laterale două mici banchete longitudinale, care permit acomodarea a mai mult de trei agenţi, sub şezut fiind prevăzute spaţii de depozitare pentru diverse instrumente necesare în cazul accidentelor sau aplanării conflictelor.

Oficialităţile indiene nu au confirmat dacă Tata Nano va ajunge în parcul lor de maşini de poliţie, dar, dat fiind că specialistul IJS Electronics e principalul furnizor de echipamente pentru maşinile de poliţie, sunt toate şansele ca începând de la anul să vedem pe viu Tata Nano de poliţie pe străzile din New Delhi şi nu numai.

P.S.

Un alt exemplu proaspăt de maşină de poliţie care parcă nu e făcută să impresioneze infractorii este şi noul Mercedes-Benz CLS Shooting Brake intrat în parcul auto al poliţiei rutiere din Finlanda.

Ce-i drept, la capitolul ”WOW” finlandezii nu au cum să rivalizeze cu flota poliţiei din Dubai, de zeci de ori mai scumpă. Însă lucrul cel mai interesant este faptul că modelul Mercedes-Benz a devenit maşină de poliţie în urma unui… sondaj: cititorii cotidianului naţional Takniikan Maailma au considerat că această maşină e cea mai potrivită pentru patrularea pe autostrăzi!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide