Mazda „Miata” MX-5, una din prezenţele frumoase la Paris 2014

Autor: Tudor Rus 03 oct. 2014 Știri auto

Mazda a reuşit să facă din noul MX-5 una din atracţiile Salonului Auto de la Paris 2014, iar micuţul model cabrio se bucură de toată atenţia, şi pe bună dreptate. Miata este mai frumoasă, mai agresivă, mai sportivă, mai…cum vreţi voi.

Interiorul arată bine şi se simte plăcut la atingere, materialele sunt de calitate, poziţia este foarte joasă – aşa cum ar trebuie să fie într-un roadster – iar filosofia Jinba-Ittai stă la dispoziţia şoferului: toate comenzile sunt amplasate ergonomic, volanul şi schimbătorul de viteze încurajează o poziţie extrem de naturală la volan, care te îmbie să porneşti motorul şi să-ţi vezi de drum.

N-am putut să fac asta, din păcate, dar aş mai fi petrecut ceva timp în interiorul bine proporţionat al noii Miata, pe care îl veţi recunoaşte uşor ca fiind inspirat din ceea ce oferă Mazda3 în momentul de faţă.

Static, MX-5 se prezintă ca un model închegat, însă verdictul final îl va da comportamentul pe şosea, caracteristică definitorie atunci când vine vorba de roadstere. Până vom avea ocazia să testăm noua Miata, vă ţinem la curent cu alte informaţii de la Salonul Auto de la Paris 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide