Mazda MX-5 25th Anniversary Edition, doar pentru pasionaţii cunoscători

Autor: Oraan Mărculescu 17 apr. 2014 Știri auto

După aproape un milion de exemplare produse timp de 25 de ani, Mazda MX-5 (sau Miata pe unele pieţe) a intrat în Cartea Recordurilor ca maşina sport cu două locuri cea mai vândută din lume. Deci e clar că vorbim de o maşinuţă cu un public foarte mare de pasionaţi.

Nimic spectaculos, ziceţi? Aveţi grijă cu fanii lui MX-5…

2014 este ultimul an de fabricaţie pentru actuala generaţie, care, cu ocazia Salonului Auto New York 2014, îşi gratulează fanii cu o ultimă ediţie specială, care aniversează 25 de ani de existenţă a indicativului MX-5 în catalogul Mazda.

Principala caracteristică a lui Mazda MX-5 25th Anniversary Edition este vopseaua specială pentru caroserie, o nuanţă Soul Red Metallic foarte plăcută, completată de acoperişul retractabil finisat în Brilliant Black. De altfel, această nuanţă de negru o regăsim şi pe oglinzile laterale, pe montanţi sau pe arcele de securitate din spatele tetierelor.

Delicatesă inedită: toleranţe extrem de mici pentru piesele motorului. Deci performanţe şi fiabilitate crescute

Jantele de 17 inch sunt şi ele finisate într-un gri Dark Gunmetal care sugerează atenţia la detaliile tehnice. Pentru că această ediţie specială beneficiază de amortizoare de top Bilstein, în timp ce componentele în mişcare ale motorului beneficiază de o atenţie specială a finisării, inginerii afirmând că toleranţele sunt extrem de mici pentru o maşină de serie.

Şi interiorul poate fi considerat o delicatesă pentru fanii maşinii, tapiţeria albă a scaunelor sport având cusătură roşie vizibilă, în timp ce bordul are ornamente într-o culoare apropiată de a caroseriei. Evident, echiparea standard este de vârf pentru această ediţie specială, iar logo-ul ”25th Anniversary” nu lipseşte din meniu.

Nici aici nu vi se pare nimic special? Acum chiar că se supără fanii lui MX-5

Ca o cireaşă de pe tort pentru pasionaţii care vizitează standul Mazda la New York, japonezii expun şi platforma tehnică a viitoarei generaţii Mazda MX-5: şasiul, motorul şi transmisia, suspensia şi sisteml de frânare, tot acest pachet care poartă semnătura Skyactiv le este oferit fanilor în primă audiţie. Poate pentru a ne face şi mai nerăbdători să vedem noua MX-5?

Lăsaţi imaginaţia să zburde şi ”îmbrăcaţi” acest şasiu cum doriţi!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide