Mazda va aduce la Tokyo un concept care prefigurează urmaşul lui RX-8

Autor: Andrei Ştirbu 30 sept. 2015 Știri auto

Mazda a anunţat că va aduce la ediţia de anul acesta a Tokyo Motor Show un concept de maşină sport „care întruchipează descendenţa mărcii”. 

„Designerii au depus eforturi de a comprima pe cât posibil, în acest concept, toată istoria maşinilor sport ale brandului. Mazda scoate în evidenţă abordarea unică a distracţiei condusului.” Da, OK, Mazda face maşini frumoase. Ceea ce ne interesează acum este dacă va avea motorul rotativ pe care inginerii japonezi l-au cizelat în ultimii ani. 

Tot ce vedem deocamdată din conceptul Mazda

Indiciile sunt destul de puternice: lângă acest concept car enigmatic va fi prezent şi modelul Mazda Cosmo Sport 110S, prima purtătoare a motorului Wankel din istoria producătoruliui. 

Mazda RX-8 a fost cea mai recentă aplicaţie a motorului rotativ, fiind scoasă din producţie din cauză că n-a mai putut face faţă reglemetărilor de emisii de dioxid de carbon. Şi nici nu era chiar cel mai user friendly motor din lume – consuma mult ulei, nu era chiar ceea ce ai numi fiabil şi avea anumite tabieturi pe care trebuia să i le satisfaci dacă voiai să ai viaţa liniştită cu el. 

Mazda Cosmo Sport

Mazda a zis că nu va reitera motorul rotativ decât atunci când îl va putea propune ca alternativă fezabilă la motorul convenţional. Ei bine, se pare că acel moment se apropie cu paşi repezi. După ieşirea din producţie a lui RX-8, Mazda a continuat să-şi solicite departamentul de dezvoltare Wankel, în încercarea de a găsi soluţii tehnologice viabile.

Urmaşul lui RX-8 – al cărui nume nu-l ştim, dar RX-9 sună oarecum natural – este aşteptat în showroomuri în 2018, marcând corespunzător împlinirea a 40 de ani de când Mazda ne-a dăruit prima minunăţie Wankel, Cosmo Sport.

MAZDA VA PRODUCE URMAŞ PENTRU RX-8!!! (mă simţeam cumva dator cu asta)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide