Mazda6 2018 a primit 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP. Plus: test drive cu cel mai nou model al constructorului japonez

Autor: ProMotor 24 oct. 2018 Știri auto
Mazda6 2018 a primit 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP. Plus: test drive cu cel mai nou model al constructorului japonez

Mazda6 2018 a primit maximul de cinci stele de la Euro NCAP în cele mai recente serii de teste, fiind primul model al constructorului japonez care a obţinut un scor de cinci stele în conformitate cu noile criterii de siguranţă, mai riguroase, ale Euro NCAP în 2018.

Aceste rezultate se datorează noii Mazda6 creşterii rigidităţii caroseriei SKYACTIV-Body, şi gamei largi de tehnologii avansate de siguranţă i-ACTIVSENSE.

Scorul pentru protecţia adulţilor la noua Mazda6 s-a îmbunătăţit cu 3% până la un procent excepţional de 95%, obţinând un punctaj maxim la impactul frontal cu o maşină staţionară, impactul lateral şi impactul lateral cu un stâlp. Scorul pentru protecţia copiilor a crescut cu 14% până la 91%, cu puncte maxime înregistrate atât în categoria de impact frontal, cât şi în cea de impact lateral. Un procent de 66% pentru siguranţa pietonilor îl egalează pe cel al modelului anterior, în timp ce Mazda6 înregistrează un procent impresionant 73% în categoria Safety Assist.

Mazda6 2018 dispune de un sistem Mazda Cruise Control (MRCC) actualizat, faruri adaptive LED (ALH) îmbunătăţite, un sistem inteligent de asistenţă a vitezei (ISA), sistemul de asistenţă în rampă Mazda şi un sistem perimetral de camere la 360°. Performanţa pentru protecţia pietonilor a fost îmbunătăţită şi prin adoptarea unei „capote active”. Dinamica superioară a Mazdei6 a contribuit, de asemenea, la obţinerea celor 5 stele Euro NCAP, datorită acceleraţiei sale liniare, comunicative şi previzibile, a frânării, a manevrabilităţii şi a sistemului de direcţie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide