Mercedes-Benz livrează 65 de camioane către Edy Internationa Spedition

Mercedes România, prin intermediul diviziei Trucks şi Edy International Spedition, au semnat în prima jumătate a acestui an un contract pentru livrarea a 65 de camioane marca Mercedes-Benz şi Mitsubishi Fuso Canter.

Mercedes-Benz livrează 65 de camioane către Edy Internationa Spedition Mercedes-Benz livrează 65 de camioane către Edy Internationa Spedition

Încheierea contractului între cele două companii este rezultatulunei licitaţii organizate de către edy International Spedition lacare au fost invitaţi mai multi producători importanţi de camioane.Flota de 65 camioane este compusă din18 camioane Mercedes-BenzAtego, 17 camioane Mitsubishi Fuso Canter folosite în activitateade distribuţie.şi 30 de modele Actros 1841LSNRL.

Consumul redus de combustibil, unul dintre factorii esenţiali înceea ce priveşte calculul rentabilităţii unui camion, a reprezentatpentru EDY INTERNATIONAL SPEDITION un element decisiv în procesulde achiziţie de camioane Mercedes-Benz. Mai exact, in cazul luiActros, camionul care a primit în 2009 titulatura de Truck of theYear, a impresionat consumul mediu calculat pentru o lună, pentrudiferite terenuri, trasee cu reliefuri şi tipologii diferite.

De asemenea, în urma tenderului organizat de EDY INTERNATIONALSPEDITION, oferta de leasing operaţional realizată de cătreMercedes-Benz Financial Services, care a venit în întâmpinareanevoilor specifice de finanţare ale transportatorului, areprezentat încă un factor decisiv în procesul de încheiere acontractului dintre părţi. ,,Mercedes-Benz Trucks s-a remarcatdintotdeauna ca fiind un business solid, iar această colaborare cuedy reprezintă încă o confirmare a faptului că organizaţia noastrăeste demnă de încredere, mereu implicată şi dedicată în fiecareaspect al activităţii sale. Trucks you can trust reprezintă opromisiunea în care clienţii de camioane Mercedes-Benz pot aveaîncredere în prezent şi pe viitor.," a precizat Michael Grewe, CEOşi Preşedinte al Mercedes-Benz România.

"2010 este pentru grupul edy un an al oportunităţilor, aldezvoltării şi al investiţiilor. Poziţia financiară solidă, echipaprofesionistă de management şi eforturile întreprinse în ultimiidoi ani ne permit sa avem încredere in dezvoltarea grupului chiarşi în contextul economic actual. Planurile noastre de dezvoltarepentru anul acesta includ printre altele reînnoirea şi extindereaflotei, iar licitaţiile organizate în ultima perioadă confirmădeterminarea noastră în această direcţie, " a declarat FlorinGontariu, Chief Operating Officer al edy Group.

În România, Actros este disponibil prin intermediul a treimodele produse în 2010: Liner, Cruiser sau Power,. Datoritătransmisiei automate Mercedes PowerShift 2, motoarelor BlueTec® şiconfiguraţiilor transmisiilor, Actros îşi continuă tendinţa dereducere a consumului de carburant. Mai mult, Actros excelează prinasigurarea unui loc de muncă extrem de ergonomic şi unui spaţiugeneros ce permite libertatea de mişcare. Acesta stabileşte noistandarde în ceea ce priveşte funcţionalitatea, confortul şinivelul de echipare. Începând cu sistemul de direcţie optimizat şipanoul de instrumente îmbunătăţit şi terminând cu senzorul deploaie/lumină, dotare opţională şi patul luxos din zona de dormitinferioară.

La nivel mondial, Daimler Trucks a comercializat 70.600 deautovehicule în primul trimestru al anului 2010 (Q1 2009: 65.400).Vânzările mai reduse din Germania, Orientul Mijlociu şi Japonia aufost compensate de volumul ridicat din America Latină (+79%) şiAsia de Sud-Est (+48%). Venitul de 4,9 miliarde de euro a fostapropiat celui din perioada anului precedent. Daimler Trucks s-adezvoltat pozitiv în al doilea trimestru şi şi-a îmbunătăţitrezultatele operaţionale. Principalul motiv a fost creştrereavânzărilor pe cele mai importante pieţe, precum şi măsurileradicale de reducere a costurilor, rezultând un EBIT de 300 demilioane de euro.