Mercedes-Benz şi Cercetaşii României

Week-end-ul trecut, Mercedes-Benz România şi invitaţii săi au spus un „Gata oricând!” hotărât alături de Organizaţia Naţională Cercetaşii României - Centrul Local Miercurea-Ciuc, în cadrul unei acţiuni de ecologizare desfăşurate în Munţii Făgăraş.

Mercedes-Benz şi Cercetaşii României Mercedes-Benz şi Cercetaşii României

Pe parcursul unui week-end, între 13 şi 15 august, Mercedes-BenzRomânia şi invitaţii săi au spus un "Gata oricând!" hotărât alăturide Organizaţia Naţională Cercetaşii României - Centrul LocalMiercurea-Ciuc, în cadrul unei acţiuni de ecologizare desfăşurateîn Munţii Făgăraş - pe Valea Brezei, Valea Sâmbetei şi în ComplexulTuristic Sâmbăta de Sus. Mai mult, camionul Mercedes-Benz Atego şiautovehiculele comerciale uşoare Mercedes-Benz Vito şi Sprinter austat non-stop la dispoziţia echipelor de ecologizare, pentru maibine de două săptămâni, străbătând astfel sute de kilometri pedrumurile forestiere şi şoselele care legau locaţiile în care s-audesfăşurat acţiunile.

În urma acestor activităţi de ecologizare s-au colectatpeste 500 de saci (1 sac - capacitate de 160 de litri) plini cudeşeuri, în acelaşi timp fiind împărţite şi 2.000 de flyereîmpreună cu 5.000 de saci menajeri celor care au venit duminică săsărbătorească în zonă ziua de Sf. Marie. ,,Implicarea Mercedes-BenzRomânia în această acţiune şi parteneriatul cu Cercetaşii Românieisunt menite să demonstreze faptul că protecţia mediului reprezintăo prioritate pentru noi - atât la nivel global, cât şi local, acolounde ne desfăşurăm activitatea.

Obiectivul Mercedes-Benz este reprezentat de sustenabilitateapentru un viitor mai bun," a declarat Gabriel Crăciun, CorporatePR/Communications Mercedes-Benz România. El a adăugat: ,,Dincolo detehnologiile pentru protecţia mediului implementate modelelornoastre, asocierea cu Cercetaşii României vine să ilustrezeasemănarea dintre două filosofii care presupun reacţii imediate şisoluţii eficiente pentru protecţia mediului.

Cercetăşia a reprezentat şi va reprezenta întotdeauna unputernic instrument de educare, de promovare a unor valori careoferă alternative durabile provocărilor actuale." Acţiunea deecologizare a reunit peste 60 de cercetaşi, membri activi aiOrganizaţiei, 100 de copii din comunităţile locale, jurnalişti şireprezentanţi Mercedes-Benz România. Iar dacă pe timp de zi,echipele de ecologizare au cutreierat văile şi munţii pentru astrânge gunoaiele lăsate în urmă de trecători şi turişti, seara,aceste acţiuni erau urmate de fieste, focuri de tabără şi voie bunăîn tabăra cercetaşilor.

Datorită calităţilor sale, printre care se numără costurilereduse, siguranţa şi confortul de excepţie în timpul conducerii,camionul Mercedes-Benz Atego, unul dintre autovehiculele care ausărit în ajutorul cercetaşilor, se evidenţiază dintre modeleleconcurente în utilizarea pentru distribuţie de tonaj mic, pedistanţe scurte. Cele cinci motoare fiabile şi eficiente din punctde vedere al consumului de carburant, cu tehnologie BlueTec® alemodelului Atego sunt create pentru a funcţiona extrem deeconomic.

Mai mult, sistemul start/stop al motorului reduce şi maimult consumul de carburant, făcând ca autovehiculul să fie nu doarmai rentabil, ci şi mai ecologic. Indiferent de încărcăturatransportată, fiecare detaliu al modelului Atego este proiectatpentru a satisface cerinţele asociate distribuţiei de tonaj mic, pedistanţe scurte. Iar datorită posibilităţii de a alege dintre patruversiuni de cabină, trei posturi de conducere diferite şi o gamăextinsă de dotări opţionale, interiorul modelului Ategoîndeplineşte toate dorinţele. Mândrindu-se cu o manevrabilitateexcelentă şi dând dovadă de dimensiuni compacte şi direcţieprecisă, Atego este camionul ideal. Se poate deplasa pe străziînguste, serpentine sau în spaţii închise şi se descurcă de minuneîn spaţii mici.

În cazul lui Mercedes-Benz Vito, indiferent dacă petreceţi cea maimare partea a timpului transportând pasageri sau doar echipamenteşi materiale, vă puteţi baza pe eficienţa şi profesionalismulmicrobuzului. Dispunerea flexibilă a elementelor din interiorpermite transformarea rapidă a spaţiului generos pentru pasageriîntr-un compartiment pentru încărcătură de dimensiuni mari. Înplus, spaţiul pentru până la nouă ocupanţi (în funcţie deconfiguraţia scaunelor), sarcina utilă de până la 1.055 kg sau,opţional, suplimentarea capacităţii de încărcare până la 1.290 kg(în ambele cazuri, fără scaune în habitaclu), spaţiile dedepozitare conform cerinţelor şi diversele partiţii şi grile defixare a încărcăturii (disponibile opţional) reprezintăcaracteristici care îl recomandă pe Vito.

De asemenea, motoarele cu performanţe ridicate, sistemele detransmisie perfect coordonate şi tracţiunea pe puntea spate adăugăun element plăcut muncii/activităţii şi asigură cele mai ridicateniveluri de dinamism şi agilitate. Vito este disponibil înurmătoarele variante: 3 motoare CDI puternice cu patru cilindri, cufiltru de particule diesel ca dotare opţională, un rezistent motorCDI cu şase cilindri prevăzut cu filtru de particule diesel cadotare standard şi un motor V6 pe benzină cu funcţionareuniformă.

Cel de-al treilea model Mercedes-Benz care s-a alăturat timp dedouă săptămâni cercetaşilor, Sprinter furgon, stabileştestandardele pentru capacitatea de încărcare. Datorită celor 4lungimi de caroserie şi plafonului supraînălţat, Sprinter are unvolum de încărcare de până la 17 m3 şi o sarcină maximă de 2710 kg.Multitudinea de calităţi ale modelului Sprinter conving pe şosea şiimpresionează în evidenţele contabile. Graţie tehnologiei sale deultimă generaţie, motoarelor dinamice şi designului inteligent,Sprinter este un partener ideal al oricărui business.