Mercedes Benz SLR McLaren 722 GT

Autor: Alexandru Banu 30 oct. 2007 Știri auto

După ce v-am prezentat primele poze şi informaţii despre noul model aici, avem acum şi confirmarea oficială a noului super bolid. Specialistul britanic în motorsport, RML Grooup s-a ocupat de dezvoltarea noii versiuni, redesenând 400 de componente. Puterea motorului AMG de 5,5 litri a crescut la 680 de CP sau 500 kW iar cuplul de 830 Nm are grijă să ofere maşinii un suflu constant pe circuit dar şi o acceleraţie până la prima sută de km în doar 3,3 secunde. Cutia de viteze automată cu 5 trepte este modificată special pentru a face faţă condiţiilor de circuit, propulsând maşina până la 315 km/h.

La exterior se pot observa spoilerele modificate, aripile late, praguri sport, un difuzor spate mare şi un eleron imens. Un nou filtru de aer şi un sistem de evacuare modificat contribuie impreună la obţinerea unui răspuns mai bun al motorului combinat cu un sunet pe măsură. Suspensia a fost puternic modificată fiind îndreptată într-un mod extrem spre sportivitate, mai ales că nu mai este nevoie de un confort atât de necesar pe drumurile publice, din moment ce modelul nu este omologat pentru aşa ceva. Interiorul este dotat cu o cuşcă de rezistenţă, scaune sport cu centuri în 6 puncte şi instrumentaţie de bord de curse.

Doar 21 de modele vor fi realizate şi toate sunt deja cumpărate de actuali posesori de SLR şi membri ai clubului dedicat modelului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide