Mercedes - rechemare în service în USA

Mercedes se numără printre constructorii care vor să impună motorizările diesel pe piaţa americană. Din păcate, începutul de 2008 aduce o rechemare în service tocmai pentru aceste motorizări.

Mercedes - rechemare în service în USA Mercedes - rechemare în service în USA
Mai mult de 9.000 de modele Mercedes, motorizate cu propulsoare diesel, vor fi rechemate în service în cursul acestei luni în America. Defecţiunea se datorează unui senzor al arborelui cotit, care poate ieşi din uz din cauza unui scurtcircuit. Acest lucru duce la pierderea puterii, iar, după producerea defecţiunii electrice, vehiculul nu mai poate fi pornit.

Dealerii Mercedes din USA vor remedia gratuit această problemă, care afectează modele din gamele E Class, ML Class, R Class şi GL Class.

Însă marea problemă ţine mai mult de imagine, deoarece Mercedes şi-a anunţat intenţia de a cuceri piaţa americană prin intermediul motorizărilor diesel (datorită sistemului ecologic BlueTec), în ciuda reticenţei clienelei de peste ocean. Rămâne de văzut dacă acest incident va creşte reticenţa acestuia pe viitor.