Ministrul Mediului explică şi de ce bagă noua taxă. Noi suntem de vină

Autor: Alexandru Banu 04 oct. 2017 Știri auto
Ministrul Mediului explică şi de ce bagă noua taxă. Noi suntem de vină

Stăm şi ne minunăm şi nu ne vine să credem. Am luat o plasă cât una d’aia mare de la spălătorii şi curăţătorii în care intră două pilote şi trei costume. Când am fost la vot. Cei care au fost. Şi cei care au votat cum nu trebuia să voteze. Şi vă ştiţi bine cei care aţi fost de partea nepotrivită a ştampilei.

Iată că a venit momentul să ni se certifice a 14.000-a oară că avem un Guvern care a promis 1.000 de lucruri bune şi a făcut 1.000 de încurcături după ce s-a împleticit de 10.000 de ori şi după ce a scos milioane de oameni în stradă săptămâni la rând.

După ce a fost anulată “vechea” taxă auto din cauza neconformităţii cu cadrul legal european din care facem parte obligat – forţat, acum, ministra Mediului Graţiela Gavrilescu vine cu “noua” taxă auto. Asta după ce am fost ameninţaţi cu ea la puţin timp după ce au început să curgă informaţii despre restituirea taxei celor care au plătit-o. Probabil că nici nu o să apuce unii să-şi ia banii înapoi că a doua zi cel mai târziu, se vor prezenta la acelaşi ghuşeu ca să o replătească. Şi, cine ştie, poate vor mai pune nişte bani.

Conform ziare.com, doamna Gavrilescu a anunţat că se lucrează la o taxă nouă pentru că de la începutul anului până acum, au intrat în ţară peste 350.000 de maşini cu norme de poluare Euro 2 – Euro 4, de aproape 2.5 ori mai multe decâtîn 2016 (146.000).

Astfel, Ministerul Mediului, cu Fondul de Mediu, ANAF, RAR, Societatea Civilă şi APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile) lucrează împreună la o nouă taxă pentru maşinile care poluează.

Cele 3 criterii după care se vor stabili cuantumurile pe care le vor plăti proprietarii de maşini second – hand poluante sunt capacitatea cilindrică a motorului, norma de poluare şi emisiile de CO2.

Iată că minunea ridicării taxei de poluare nu a ţinut nici măcar un an. O promisiune repezită care acum se întoarce şi ia tot ce a restituit. Felicitări încă o dată pentru un program de guvernare de adormit copiii. Să nu uităm că acest episod vine în completarea supraaccizei.  

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide