Ministrul Transporturilor garantează începerea lucrărilor

Autor: Alexandru Banu 28 dec. 2017 Știri auto
Ministrul Transporturilor garantează începerea lucrărilor

Iată şi o veste bună la sfârşit de an 2017 cu proteste şi numai veşti nebune. Era cazul să intrăm şi noi în comunitatea europeană a transporturilor civilizate. Asta va înseamna o decongestionare a traficului către un punct important de transfer spre Europa şi spre retsul lumii. Asemenea celor mai civilizate ţări, România va avea un drum direct şi rapid către punctul forte pentru călătoriile pasagerilor spre alte ţări. Acum nu mai rămâne decât să primim banii ca să dăm drumul la lucrări. Aşteptăm curând să aflăm ce subcontractor al Ministerului Transporturilor se va ocupa de acest proiect gigantic de infrastructură. Sperăm că va fi unul care va termina lucrările în timp util ca să prindem şi noi magistrala –  minune în viaţa asta.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că acceptată cererea de finanţare a magistralei de metrou M6 ”1 Mai – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni” de Comisia Europeană, valoarea totală a proiectului fiind de 1,391 miliarde euro.

”Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou, magistrala M 6. Deci a fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Este vorba despre o linie de, o magistrală de metrou cu o lungime de 14,2 kilometri şi 12 staţii de metrou, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro. Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

El a mai spus că diferenţa de 300 de milioane de euro, pentru realizarea integrală a magistralei de metrou, va fi asigurată de către BERD, ”care s-a oferit să facă această finanţare”.

”E vorba de o instituţie financiară internaţională foarte serioasă – Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Deci, este o veste bună. Magistrala M6 de metrou are toate finanţarea asigurată şi este pe drumul cel bun, nu mai poate fi oprit”, a adăugat Felix Stroe.

În momentul în care vom avea informaţii despre traseul metroului şi despre termenele de finalizare, vă vom anunţa.

Sursă Mediafax.ro

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide