Mio lansează MiVue 588, vârful său de gamă în privinţa camerelor auto

Autor: Adrian Mihălţianu 04 dec. 2014 Știri auto

Mio Technology a lansat astăzi cea mai performantă cameră auto din portofoliu, MiVue588, care promite să se bată de la egal la egal cu liderii segmentului. Noul dispozitiv conţine senzorul ExmorTM CMOS dezvoltat de Sony care capturează imagini video şi fotografii Full HD, cu atenţie la detalii, cu contrast mărit, o profunzime îmbunătăţită a culorii şi o reducere a „zgomotului” de imagine, mai ales în condiţii de luminozitate scăzută.

Interesant este şi că noua cameră video auto poate fi dotată, opţional, cu un filtru antireflex care diminuează efectul de reflexie cauzat de lumina puternică a soarelui.

Mio MiVue 588 are o apertură de F1.8, ceea ce permite să intre mai multă lumină, iar acest lucru duce la înregistrări mai clare chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută, cu distorsiuni minimale ale marginii imaginii. Camera cu unghi larg, de 130 grade, va înregistra clipurile video la o rezoluţie Full HD (1920X1080p). Fişierele comprimate cu ajutorul tehnologiei H.264 oferă o calitate mai bună a imaginii la o dimensiune redusă.

Mio MiVue 588 dispune de un ecran de 2,5 inci sensibil la atingere, care îl face mai uşor de utilizat şi de un receptor GPS încorporat care permite urmărirea traseelor. Mai mult, acesta înregistrează secvenţe video, direcţia, viteza, precum şi coordonatele geografice şi le sincronizează cu Google Maps. Noul model din gama MiVue semnalează locurile unde sunt amplasate camerele video atât vizual cât şi sonor, indicând pe ecran viteza curentă a autovehiculului, limita legală, precum şi distanţa rămasă până la respectivul punct de supraveghere. Utilizatorii au posibilitatea de a-şi actualiza lunar baza de date, fără costuri suplimentare, pe toată durata de funcţionare a camerei video Mio MiVue 588.

Cameră utilă şi pentru rezolvarea accidentelor în faţa asigurătorului

Suportul rotativ de montare a produsului ajută la reglarea camerei la unghiul dorit, precum şi la colectarea dovezilor video într-un timp scurt, astfel încât să poată fi înregistrată orice mişcare din jurul automobilului. În fine, senzorul G integrat, cu 3 axe, înregistrează direcţiile de deplasare pe o diagramă cu unde. Aceasta va arăta punctul de provenienţă şi forţa impactului, chiar şi în cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular de încredere în relaţia cu asiguratorul. Mai mult, atunci când senzorul de şoc va depista o modificare neaşteptată a mişcării autovehiculului, Mio MiVue 588 va înregistra evenimentul, iar clipul rezultat va fi protejat de ştergerile accidentale.

După conectarea dispozitivului la computer, vor putea fi analizate direcţia de mers şi datele rezultate în urma unei eventuale coliziuni.
De asemenea, şoferii pot comuta de la modul înregistrare la cel foto pentru a putea realiza fotografii ale exteriorului maşinii şi pentru a evidenţia eventualele dovezi ale impactului. Imaginile astfel rezultate vor include şi coordonatele GPS, care să permită elucidarea circumstanţelor producerii unui accident.

MiVue 588, funcţie de înregistrare automată

După întroducerea cheii în contactul autovehiculului, Mio MiVue 588 va porni automat şi va începe înregistrarea, cu condiţia să fie asigurată alimentarea continuă a echipamentului. În plus, Mio MiVue 588 integrează funcţia Parking Mode, pentru o supraveghere continuă a locului unde este parcat autoturismul. La detectarea oricărei mişcări în raza senzorului, dispozitivul va începe înregistrarea. Şoferul poate opta pentru modul de înregistrare continuă, funcţie disponibilă la conectarea kit-ului opţional de alimentare constantă.

Nu ştim cât de mult ţine bateria maşinii dacă lăsaţi conectată camera, dar ştim că e bine să o camuflaţi cât mai bine

Mio MiVue 588 va fi disponibil pe piaţa din România începând de săptămâna viitoare, la un preţ recomandat de 899 lei.

Specificaţii tehnice

·         Ecran de 2,5 inci

·         Senzor ExmorTM Sony

·         Filtru antireflex (opţional)

·         Înregistrare Full HD la 1080p cu tehnologia de compresie H.264

·         GPS încorporat

·         Bază de date pentru radarele fixe, cu actualizare pe viaţa a produsului

·         Senzor G cu 3 axe

·         Cameră cu unghi larg, de 130 de grade

·         Mod de fotografiere care permite marcarea coordonatelor geografice

·         Funcţie Parking Mode ce permite o supraveghere continuă a locului unde este parcat autoturismul

·         Microfon încorporat

·         Dimensiuni: 64mm X 65,1 mm X 36,5mm

·         Greutate: 97,8 g

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide