Mitsubishi Pajero cu elice, doar în România. VIDEO

În lumea auto modernă, soluţia obligatorie pare să fie electricitatea. Între timp, în România, un conaţional testează sisteme noi - şi, fără îndoială, inedite - de propulsie, folosindu-se de un Pajero şi de o turbină eoliană.

Mitsubishi Pajero cu elice, doar în România. VIDEO Mitsubishi Pajero cu elice, doar în România. VIDEO

În modul în care a evoluat tehnologia hibridă/electrică, direcţia în care se deplasează industria auto este destul de clară. Maşinile de serie mare încearcă să impresioneze printr-un consum de combustibil şi prin emisii de carbon din ce în ce mai mici (apelând la tertipuri tehnologice care au la bază electricitatea), iar supercarurile moderne se folosesc de baterii pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. 

Apoi vedem proiectul din 2012 al unui român, care a ataşat ceea-ce-pare-o-turbină-eoliană de un Mitsubishi Pajero. Poate că nu pare cea mai plăcută (estetic) şi mai uşoară modalitate de a implementa un sistem non-poluant pe o maşină, însă nici nu ştim toată povestea din spatele filmărilor pe care le vezi mai jos. În timp ce noi încercăm să contactăm autorul, tu zi-ne ce părere ai despre... iniţiativa românului. 

 

Sursa: YouTube via Autoevolution