Modele Skoda GreenLine, a doua generatie la Paris 2010

La salonul internaţional auto de la Paris 2010, Skoda Auto prezintă un portofoliu complet de modele GreenLine, de generaţie secundă, atente cu mediul înconjurător. Pentru Yeti, un SUV compact, şi pentru Superb Combi introducerea de tehnologii ecologice înseamnă două premiere mondiale.

Modele Skoda GreenLine, a doua generatie la Paris 2010 Modele Skoda GreenLine, a doua generatie la Paris 2010

Motorizări şi tehnologii moderne pe care Skoda Auto le oferă caparte a eforturilor de a minimiza impactul industriei auto asupramediului sunt acum disponibile şoferilor întregii game de modele.Acestea oferă nu numai soluţii "Simply Clever" precum sistemulstart-stop şi recuperarea energiei pierdute prin frânare, dar şimotorizări de top ce folosesc cea mai nouă tehnologie şi asigură uncomportament ecologic şi economic al maşinii.

Motorizările 1.6 TDI CR 77 kW (Octavia, Yeti şi Superb) şi 1.2TDI CR 55 kW (Fabia şi Roomster) folosesc tehnologii de topspecializate în a face maşinile cât mai blânde cu mediul. La fel caşi toate celelalte motorizări diesel oferite de Škoda Auto, acesteasunt echipate cu filtru de particule. Ambele unităţi oferă ofuncţionare lină şi silenţioasă şi manevrabilitate dinamică.Motorizările sunt economice şi flexibile mulţumită supraalimentăriişi injecţiei directe; curba de cuplu armonioasă permiţând înacelaşi timp condusul sportiv şi confortabil. Cuplul maxim de 250Nm este disponibil de la 1,500 min-1 la 2,500 min-1 pentru motorul1.6 TDI CR, pentru motorul 1.2 TDI CR cuplul atingând un maxim de180 Nm la 2000 min-1.

Intervenţiile asupra design-ului pentru cea de-a doua generaţieGreenLine, au ca rezultat o economie de combustibil notabilă şi oreducere sensibilă a emisiilor CO2. Fabia GreenLine şi Fabia CombiGreenLine au un consum mixt de numai 3,4 litri de motorină pentru100 de kilometri, cu emisii de CO2 de 89 g/km. Modelul Roomster, unMPV compact, are un consum de 4,2 litri pentru 100 de kilometri, unrecord în clasa sa. Emisiile CO2 sunt de 109 g/km, reprezentând deasemenea o performanţă în această clasă.

Skoda Octavia GreenLine este oferită în variantele hatchback şicombi. Versiunea hatchback are un consum mixt de 3,8 litri la 100de kilometri şi emisii CO2 de 99 g/km; varianta combi permiteparcurgerea a 100 de kilometri cu 4,2 litri, cu emisii CO2 de 109g/km. Astfel Octavia GreenLine devine una dintre cele mai ecologicemaşini din segmentul său. Modelul Yeti dovedeşte că maşinile dincategoria SUV pot fi economice şi ecologice. În ciuda suprafeţeifrontale mari, versiunea GreenLine oferă un consum mixt de numai4,6 litri pentru 100 de kilometri (119 g/km CO2). Chiar şi cuaceste valori scăzute, Yeti GreenLine rămâne o maşină foarte agilă.Accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 12,1 secunde şi poateatinge o viteză maximă de 176 km/h.

Versiunile GreeLine sunt deasemenea disponibile pentru modelelede top Skoda Auto, Superb, iar de acum şi Superb Combi. Ambeleversiuni au un consum mixt de numai 4,4 litri de combustibil pentru100 de kilometri, cu emisii CO2 de 114 g/km.

Prin GreenLine, Skoda Auto a creat o gamă modernă de modele cuun consum extraordinar de scăzut, chiar şi în clase în care până înacest moment nu s-a oferit aproape deloc atenţie consumului.
Există opt versiuni diferite, cu cel puţin un model în fiecareclasă.