Modelele Dacia nu vor mai purta sigla Renault

Autor: Marius Vișan 12 dec. 2018 Știri auto
Modelele Dacia nu vor mai purta sigla Renault

Şeful departamentului de design Renault, Laurens van den Acker, declară că firma va renunţa treptat la utilizarea logoului Renault pe caroseriile modelelor Dacia.

Pe pieţele din Rusia, Mexic, Africa de Sud şi India, modele ale brandului românesc cum ar fi Duster, Logan, Sandero Stepway şi Dokker, sunt vândute ca Renault. Însă acest lucru se va schimba.

„Obiectivul meu este de a avea o linie unică globală Renault”, a spus van den Acker. „Maşinile care sunt derivate Renault din Dacia, vreau să fie scoase”.

Diferenţierea se va face pentru că modelele Renault sunt mai scumpe, pe când cele Dacia sunt considerate mai accesibile. Logoul Renaul i-a ajutat pe francezi să se impună pe unele pieţe însă acum vor începe să se diferenţiere pentru a li se oferi o identitate proprie. 

Singurul model care va continua să poarte sigle Renault este Duster, deoarece este una dintre cele mai bine vândute maşini, a declarat van den Acker. A doua generaţie Duster este introdusă în prezent în întreaga lume.

Van den Acker a adăugat că eliminarea treptată a modelelor Dacia marcate cu sigla Renault va da mai multă libertate designului viitoarelor modele ale brandului românesc. El a spus că „noua generaţie Dacia va fi una de succes”. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide