Modelele Dacia vor fi EURO 5 din 2011

Dacia a anunţat că începând cu 1 ianuarie anul viitor va alinia toate modelele la norma EURO 5, dar nu vă bucuraţi, acestea ar putea fi mai scumpe.

Modelele Dacia vor fi EURO 5 din 2011 Modelele Dacia vor fi EURO 5 din 2011

Ieri am anunţat că Dacia îşi adaptează facilităţile deproducţie pentru a fabrica motoare EURO 5 pentru întreg grupulRenault. Astăzi, implicit, aflăm că toata gama va deveni, EURO 5,conform MEDIAFAX. Data de la care se va trece la noua normă de poluareva fi 1 ianuarie 2011. Înprezent doar versiunile Logan şi Sandero cu motor 1.2 16V şi Duster4x4 îndeplinesc această normă.

Dar nu văbucuraţi, grija pentru mediu cu cheltuială se ţine şi se pare că vafi pe cheltuiala clienţilor, după cum spune FabriceCambolive. "Realizarea motoarelor Euro 5 presupune un cost mai ridicatdecât cel cu norma de poluare Euro 4. Din această cauză, nuexcludem posibilitatea să se reflecte costul implementării noilormotorizări în preţul final al maşinii. Desigur, vom căuta căi de ajustare a costurilor,ca să nu se simtă în preţul final" a spus directorulcomercial.

De asemenea,francezul a dat de înţeles că o altă dotare care ar alinia Dacia cutendinţele actuale din industria auto va fi implementată înviitorul apropiat, cutia automată.