Moş Crăciun nu vine cu mâna goală. Aduce pasionaţilor un Arteon de 400 de CP

Autor: Marius Vișan 18 dec. 2017 Știri auto

Volkswagen are în lucru un prototip Arteon alimentat de un turbocompresor VR6 de 3,0 litri, iar versiunea de producţie are şanse foarte mari să se materializeze. 

Printre fanii mărcii germane persistă o întrebare: când va beneficia Arteon de o variantă cu motor V6?

În mod normal, răspunsul ar fi legat de fenomenul downsizeing şi reducerea emisiilor, iar perspectiva unui Arteon cu şase cilindri poate părea puţin probabilă, mai ales de când motorul TSI de 2.0 litri care produce de 276 CP este deja pe piaţă. Însă, vestea bună este că se află în lucru o versiune VR6 de 400 CP.

În cadrul evenimentului de lansarea al noului Polo GTI, purtătorul de cuvânt al liniei de produse Martin Hube a confirmat că VW are în lucru un turbocompresor VR6 de 3,0 litri în curs de dezvoltare, care se va situa deasupra unităţii existente de 2,5 litri. Acesta va produce 400 CP şi deja există un prototip Arteon echipat cu el.

„Sunt convins că această combinaţie este extrem de atractivă, a spus el, adăugând: „am combinat-o cu ultima versiune a sistemului de tracţiune integrală Haldex, care va provoca un plus de putere. Aceasta este o maşină agilă şi puternică. Cu ea poţi bate lejer Porsche Panamera.”

Între timp, VW UK a spus că maşina – care este în prezent „luată în considerare” de Wolfsburg – este puţin probabil să ajungă în Regatul Unit. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide