Nemţii au dat alarma. 50% din maşini sunt „victime”

Autor: Alexandru Banu 26 mai 2017 Știri auto
Nemţii au dat alarma. 50% din maşini sunt „victime”

NICB (National Insurance Crime Bureau) din SUA este citat de Autonews într-un articol despre noua metodă prin care hoţii fură maşini. Nu trebuie să fie toată maşina legată la Wifi sau alte reţele inteligente ca să fie furată. Trebuie să ai doar buton start-stop şi poate să-ţi dispară din parcare. Hoţii acţionează în două “trepte”. În prima fază trebuie să-ţi fure codul de pe cheia maşinii care practic “îi spune” maşinii că poate să pornească odată ce te-ai urcat în ea. Fără cheie, butonul start-stop nu face contact.

Cel care fură wireless codul de pe cheie trebuie să fie pe o rază de maximum 4 metri lângă cheie. Adică e suficient să te dai jos şi un băiat sa treacă pe lângă tine că gata, are codul. Apoi, în a doua fază, este cel mai simplu ca maşinăria în care s-a memorat codul să acţioneaza ca o cheie şi să deschidă maşina şi să fie recunoscut de sistemul start-stop. NCIB a fpcut deja teste cu 35 de maşini. A deschis 19 dintre ele şi cu 18 au plecat de pe loc.

Roger Morris, purtător de cuvânt NCIB a spus că proprietarii trebuie să nu lase bunuri de valoare în maşină, să parcheze în locuri aglomerate că să fie dificil pentru hoţi să plece cu maşina şi să fie atenţi la feţe suspecte când închid maşina şi pleacă. Probabil că ultima sugestie e cel mai greu de respectat. Şi ADAC (ACR-ul german) a avertizat în aprilie proprietarii că pot rămâne fără maşină dacă au acest sistem de pornire.   

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide