Nicio zi fără combinaţii la cel mai înalt nivel. Nemţii nu mai sunt un exemplu

Autor: Alexandru Banu 20 feb. 2018 Știri auto
Nicio zi fără combinaţii la cel mai înalt nivel. Nemţii nu mai sunt un exemplu

Autorităţile din SUA investigheaza Daimler, producătorul Mercedes, după ce au găsit un software instalat pe maşinile acestora care ar fi putut să ajute trecerea testelor pentru determinarea emisiilor de noxe la motoarele diesel, scrie Reuters care citează o publicaţie germană a cărei sursă sunt nişte documente confidenţiale.

Frecvenţa şi rigurozitatea controalelor a crescut semnificativ după ce Volkswagen a admis în 2015 că a instalat un software secret pe maşini care a permis să aibă emisii poluante de 40 de ori mai mari decât cele permise de lege, în timp ce la teste acestea întruneau standardele.

Daimler, care se confruntă în acest moment cu investigaţii din partea autorităţilor din Germania şi SUA datorită emisiilor de noxe ale motoarelor diesel, a spus că investigaţiile ar putea duce la sancţiuni semnificative şi retragerea produselor de pe piaţă.

Publicaţia germană Bild am Sonntag a spus că documentele arată că autorităţile din SUA au găsit mai multe software-uri instalate care au ajutat maşinile produse de Daimler să întrunească normele de poluare.

CITEŞTE AICI CARE E A DOUA FUNCŢIE A SOFT-ULUI. VOLKSWAGEN NU S-A GÂNDIT ATÂT DE DEPARTE

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide