Nikola Tre, un camion cu hidrogen care poate parcurge 1200 de km cu un singur rezervor – FOTO

Autor: Marius Vișan 06 nov. 2018 Știri auto

Firma americană Nikola Motor nu se află de mult timp pe piaţă, dar tocmai a anunţat o treia versiune a unui camion care va funcţiona cu hidrogen. Noul model va fi creat pentru pieţele europene, asiatice şi australiene.

Denumit Nikola Tre, noul camion are un aspect foarte diferit de la cei doi predecesori nord-americani, dar promite în continuare să furnizeze specificaţii similare.

Tre va utiliza o celulă de combustibil pe bază de hidrogen pentru a alimenta motoarele electrice care generează până la 1.000 de cai putere.

Va fi capabil să călătorească între 500 şi 1200 de kilometri cu un singur rezervor. În funcţie de modul în care este configurat, camionul poate fi alimentat în aproximativ 20 de minute. Camionul va fi dotat cu tehnologie care îl vor face complet autonom.

Tre seamănă complet diferit de Nikola One şi Two, care au un stil aerodinamic mai îngust.

Compania a dat în judecată Tesla la începutul acestui an, susţinând că producătorul auto din California le-a încălcat brevetele.

Tre va intra în teste în 2020, potrivit celor de la Nikola, în timp de producţia de serie este planificată pentru anul 2023.

Aceasta ar trebui să ofere timp suficient pentru a găsi o modalitate de a construi o reţea de staţii de alimentare cu hidrogen, o componentă crucială şi în prezent extrem de rară , Mai multe detalii despre camion vor fi anunţate în aprilie 2019.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide