Nissan Juke Nismo va fi vărul hot-hatch-crossover al noului Renault Clio RS

Autor: Oraan Mărculescu 28 mai 2012 Știri auto

Planurile Nissan pentru o subdivizie sportivă Nismo se vor materializa pe plan european o dată cu lansarea versiunii de top Nissan Juke Nismo, care a debutat sub formă de concept în 2011, la Salonul Auto Tokyo 2011. Adică propunerea hot-hatch a lui Nissan în partitură crossover.

Nissan Juke Nismo este propunerea japonezilor de crossover hot-hatch

Nu vorbim de o maşină similară cu „supercarul” Nissan Juke-R, ci de un upgrade al actualei versiuni de top de serie, Nissan Juke 1.6 turbo. Astfel, Nissan Juke Nismo va plusa cu un pachet exterior foarte apropiat de al conceptului, maşina urmând a beneficia de spoilere mai agresive, un eleron mai proeminent şi un difuzor serios, jante de 19 inch, precum şi diverse stickere pentru personalizarea exteriorului.

La nivel tehnic, va fi păstrat motorul turbo de 1,6 litri sub capotă, dar puterea acestuia va fi crescută de la 190 CP la circa 210 CP – ceea ce îl va face pe Nissan Juke Nismo un concurent direct cu Mini Countryman John Cooper Works, care se bazează pe un turbo cu aceeaşi cilindree, dar cu 218 CP.

Nissan Juke Nismo are un motor turbo de 1,6 litri si circa 110 CP

Evident, Nissan Juke Nismo va beneficia de setări speciale pentru suspensie, direcţie şi sistemul de frânare, iar garda la sol va fi coborâtă, pentru a-i asigura maşinii o stabiliate cât mai bună. La fel ca la actuala versiune turbo, Juke Nismo va fi oferit atât în varianta cu tracţiune doar pe puntea faţă, cât şi cu tracţiune 4×4, dar rămâne de văzut dacă va mai fi disponibilă o cutie automată sau doar manuala cu 6 trepte.

Versiunea de serie Nissan Juke Nismo va fi inaugurată cu ocazia Salonului Auto Paris 2012, vânzările urmâna a demara la finalul lui 2012. Preţurile nu sunt cunoscute deocamdată, dar japonezii promit că acestea vor fi mai mult decât rezonabile, iar cei de la Mini vor avea mari bătăi de cap.

Nissan Juke Nismo – hot hatch crossover de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide