Noapte grea la Craiova şi o eroare care i-a băgat pe olteni în casă

Autor: Alexandru Banu 09 mai 2018 Știri auto
Noapte grea la Craiova şi o eroare care i-a băgat pe olteni în casă

Marţi spre miercuri s-au făcut exerciţii grele la Craiova. Militare. Un obiect care seamănă cu o rachetă de semnalizare a făcut praf maşina unui oltean. Poliţiştii au mai ridicat pentru probe încă două obiecte.

Maşina era parcată la doi kilometri de zona în care un contingent polonez are activităţi de instrucţie.

Brigada Multinaţionala Craiova, subunitate a contingentului polonez, a făcut marţi spre miercuri instrucţie tactică pe terenul Obedeanu. Totul împreună cu Batalionul Infanterie Neagoe Basarab.

Militarii nu au folosit armament individual, ci au tras numai rachete de semanlizare.

Comunicatul sună aşa:

”În scopul semnalizării momentelor tactice şi identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneză a folosit mijloace de iluminare (tip «rachete de semnalizare») în conformitate cu scenariul tactic aprobat. Referitor la incidentul semnalat în mass-media, privind pagube materiale produse unui vehicul parcat în cartierul Craioviţa Nouă, într-o zonă aflată la aproximativ 2 km de locul de desfăşurare a instruirii, a fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului Militar în vederea stabilirii legăturii de cauzalitate între activitatea de instrucţie şi incidentul raportat. De asemenea, o comisie de cercetare administrativă numită de comandantul Batalionului 26 Infanterie «Neagoe Basarab» cercetează circumstanţele evenimentului”.

Contingentul polonez are 225 de militari şi 47 de aparate. Durata rotaţiei în România este de 6 luni, pentru contingente.

Sursă Mediafax.ro

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide