Noi informaţii despre Dacia Dokker, versiunea utilitară a lui Lodgy

Autor: Oraan Mărculescu 20 mart. 2012 Știri auto
Noi informaţii despre Dacia Dokker, versiunea utilitară a lui Lodgy

Credeaţi că Dacia Lodgy este un monovolum spaţios foarte ieftin? Ei bine, nu e chiar aşa: conform celor de la Caradisiac, Dacia Lodgy trebuie privită mai degrabă ca o familistă cu nişte pretenţii în creştere, în timp ce rolul de familistă low-cost va fi luat de Dacia Dokker, versiunea utilitară derivată din Lodgy – VEZI RANDAREA CU DACIA DOKKER.

Practic, relaţia de „rudenie” dintre Lodgy şi Dokker va fi cam în genul celei dintre modelele Renault Scenic şi Kangoo, cu diferenţa că asemănările la nivel tehnic şi stilistic între Lodgy şi Dokker vor fi mult mai clare. Faţă de Lodgy, Dacia Dokker va beneficia de portiere laterale culisante în spate (mai utile pentru încărcat/descărcat marfă), iar în spate hayonul va fi înlocuit de două uşi asimetrice, la fel cu acelea de pe Logan MCV.

De fapt, în gama constructorului român noua Dacia Dokker va înlocui atât Dacia Logan MCV, cât şi Dacia Logan Van. Din punct de vedere dimensional, Dokker va avea tot 4,5 metri, ca şi Lodgy, iar spaţiul interior va fi la aceleaşi cote (portbagaj de 200 litri cu 7 locuri, respectiv 800 litri cu 5 locuri).

Preţul de bază al Daciei Dokker pentru persoane se estimează că va fi cu 1.000 euro mai mic decât al lui Lodgy, deoarece dotările vor fi mai puţine, iar ambianţa interioară va pune accentul pe ieftin. Dokker va fi oferit în versiune cu 5 locuri, dar şi cu 7 locuri, iar gama de motorizări va fi cam la fel. Dacă motoarele pe benzină vor fi tot un 1.6 MPI de 85 CP şi micul turbo 1.2 TCe de 115 CP, în domeniul diesel dCi-ul de 1,5 litri va fi oferit în versiuni de 75 şi 90 CP (faţă de 90 şi 110 CP pentru Lodgy).

Familia Dacia Dokker urmează să fie prezentată în mod oficial cu ocazia Salonului Auto Paris 2012, moment în care vom afla mai multe despre strategia de diferenţiere dintre Lodgy şi Dokker.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide