Noi pieţe de lansare pentru Chevrolet Volt

Săptămâna trecută, preşedintele şi directorul general al General Motors, Ed Whitacre, a anunţat adăugarea unor noi pieţe pentru lansarea modelului Chevrolet Volt, ca răspuns la interesul sporit manifestat în S.U.A. pentru noul autovehicul electric dezvoltat de companie.

Noi pieţe de lansare pentru Chevrolet Volt Noi pieţe de lansare pentru Chevrolet Volt

Whitacre a confirmat faptul că Chevrolet Volt va fi lansat iniţial pe şapte pieţe dininteriorul Statelor Unite ale Americii. Mai târziu încursul acestui an, vânzările cu amănuntul vor începe în California,Washington, D.C., Austin, Texas şi în New York. AutovehiculeleChevrolet Volt sunt aşteptate la reprezentanţele din Michigan, NewJersey, Connecticut, precum şi la cele din Texas şi New York, laînceputul primul trimestru al anului 2011.

"Putem să lansăm autovehiculul pe pieţe atât de diferite precumTexas şi New York deoarece Chevrolet Volt este adecvat atât pentrutransportul urban, cât şi pentru călătorii mai lungi, pentru veriledin Austin şi iernile din Manhattan", a declarat Whitacre. "Voltpoate fi utilizat ca autovehicul principal, oferindu-vă libertateade a conduce fără a consuma carburant şi fără stresul planificăriifiecărei călătorii în funcţie de nivelul de încărcare albateriei".

GM a anunţat un plan de a produce 10.000 deautovehicule Chevrolet Volt până la finalul anului 2011 şialte 30.000 de unităţi în 2012, la fabrica Detroit-Hamtramck a GMdin Michigan. Volt va fi disponibil în toate cele 50 de state aleS.U.A. în interval de 12 - 18 luni după lansarea iniţială.Chevrolet doreşte să dezvolte un service cu acoperire naţionalăprin intermediul Atelierelor de service autorizate Chevrolet Voltîn cele 12 - 18 luni de lansări la nivel naţional.

Pentru a sărbători noile pieţe pentru lansare, autovehicululVolt a pornit într-o "Călătorie a libertăţii", cuun traseu care se întinde pe o lungime de 2.860 kilometri, plecânddin Austin în data de 1 iulie. Autovehiculul s-a oprit în LittleRock, Ark., Nashville, Tenn., Washington, D.C. şi Philadelphiaînainte de a ajunge la destinaţie, în New York, în data de 4 iulie,exact la timp pentru sărbătorile organizate de Ziua Independenţei."Călătoria libertăţii" a demonstrat capacitatea unică a modeluluiVolt de a parcurge aproximativ 60 de kilometri cu alimentareexclusiv electrică, având o autonomie totală de peste 500kilometri, cu alimentare electrică continuă, indiferent de vitezade deplasare.