Noile Toyota AYGO x-style şi x-cite vor fi lansate la Salonul auto de la Geneva

Autor: Marius Vișan 08 feb. 2019 Știri auto
Noile Toyota AYGO x-style şi x-cite vor fi lansate la Salonul auto de la Geneva

Cu un design frontal uşor de recunoscut şi o gamă largă de opţiuni de personalizare, a doua generaţie AYGO apelează la o audienţă mai stilată decât cea care îşi cumpără maşinile pentru motive strict de deplasare.

Anul trecut, modelul a fost printre primii la vânzări în segmentul A, din Europa, cu peste 91.700 de unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 7.4%. 

Remodelat în 2018, designerii şi inginerii Toyota nu numai că au întărit imaginea tinerească şi distinctivă a modelului, dar au lucrat şi la sistemul de propulsie. Este mai eficient, mai performant şi mai distractiv de condus. 

Semnătura iconică frontală „X” a lui AYGO s-a maturizat dintr-o grafică bidimensională într-un element tridimensional.

Designul frontal distinctiv încorporează noi lumini de zi noi, iar în spate stop-urile cu LED-uri îi dau un aspect sofisticat şi fac modelul instantaneu de recunoscut. La bord, culorile interioare şi materialele îmbunătăţesc ambianţa generală a cabinei.

Sistemul de infotaintment are un display de 7 inci cu suport pentru Apple CarPlay şi Android Auto. Noul Aygo este dotat cu o cameră video pentru marşarier ca dotare standard.

Motorul de 998 cc, cu 3 cilindri, combină un echilibru de putere cu un cuplu ideal la turaţii scăzute şi eficienţă a consumului de combustibil.

Motorul dezvoltă 72 CP la 6000 rpm şi un cuplu de 93 Nm la 4.400 rpm, accelerând, AYGO ajunge de la 0-100 km / h în 13.8 secunde şi are o viteză maximă de 160 km / h.

Modelele ediţiei speciale AYGO se găsesc atât în versiunea standard, cât şi în versiunea Eco. Acesta din urmă beneficiază de putere crescută, sistem Toyota Stop & Start şi îmbunătăţirii aerodinamice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide