Noua Honda NSX este incredibilă, dar poate să ţină piept rivalilor Audi R8 sau Porsche 911? GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 16 mart. 2016 Știri auto

 


După o lungă perioadă de aşteptare noul supercar Honda NSX a fost în sfârşit dezvăluit, şi trebuie să recunoaştem că arată bine, doar că, întrebarea este, poate el să ţină piept unor rivali precum Audi R8 V10 Plus şi Porsche 911 Turbo?!

Noua Honda vine cu un motor V6 twin-turbo pe benzină de 3.5 litri ce oferă o putere de 500 de cai. Cu toate acestea, ceea ce o face să iasă în evidenţă sunt cele trei motoare electrice care amplifică propulsia motorului cu ardere internă. Un motor electric este situat între V6 şi cutia de viteze, în timp ce restul de două au fost poziţionate în faţa şoferului, pentru a alimenta roţile din faţă. Toate acestea se adaugă la o putere totală de 573 de cai şi 645 Nm, informează Autoexpress.co.uk.

Deşi Honda nu a anunţat rezultatele acestui sistem de propulsie hibrid, se zvoneşte că NSX ar ajunge de la 0 la 100 de km/oră în aproximativ 3 secunde. Noua cutie de viteze a lui NSX este dotată cu dublu-ambreiaj şi nouă rapoarte, aceasta fiind produsă special pentru acest model. Sistemul hibrid a permis dezvoltarea unei tehnologii numite Direct Yaw Control care permite ca fiecare roată să fie accelerată sau frânată independent. 

De design s-au ocupat cei de la Honda şi o echipă de ingineri americani, iar în privinţa materialelor NSX vine cu noutăţi precum oţelul ultrauşor, aluminiul forjat şi fibra de carbon. 

Preţul supercar-ului este de aproximativ 130.000 de lire (166.000 de euro).

GALERIE FOTO 


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide