Noul Audi S3 se alătură suitei germane la Salonul Auto Paris 2012

Autor: Tudor Rus 21 sept. 2012 Știri auto

Unul dintre cele mai de seamă aspecte cu care Audi S3 vine la Salonul Auto Paris 2012 îl reprezintă noul motor 2.0 TFSI care a fost dezvoltat de la zero de către inginerii Audi. Acesta promite să calce pe urmele predecesorului său, desemnat de cinci ori la rând Motorul Anului între anii 2005 şi 2009. Propulsorul în 4 cilindri este capabil de livrarea unui cuplu constant de 380 Nm între 1.800 şi 5.500 rpm şi a unei puteri de 300 CP.

Specificaţiile de mai sus se traduc într-o serie de performanţe îmbunătăţite, după cum urmează. Audi S3 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde în varianta echipată cu sistemul S tronic sau în 5,4 secunde echipat cu transmisia manuală. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, însă S3 poate mai mult. Consumul mediu este de 6,9 l/100 km pentru echiparea S tronic, acesta urcând uşor până la 7,0 l/100 km în cazul echipării cu o transmisie manuală. În ciuda performanţelor de top de care este capabil, propulsorul 2.0 TFSI cântăreşte doar 148 de kilograme, cu 5 kilograme mai puţin decât precedenta versiune.

S3 rulează pe un set de jante de aliaj de 18 inci, în formă de stea cu braţe duble. Frânele beneficiază de discuri ventilate pe faţă, unde se remarcă etrierele de culoare neagră ce poartă inscripţionată sigla S3. La capitolul caroserie, cei de la Audi au insuflat un look sportiv şi agil cu ajutorul elementelor de design precise şi pronunţate. Ca elemente importante, menţionăm capota atletică, farurile cu xenon şi LED-uri pentru luminile de zi şi stopurile agresive, caracteristice mărcii. Ca finisaje, la nivelul caroseriei noului S3 au fost integrate elemente de aluminiu ce pot fi regăsite la nivelul grilei frontale şi a oglinzilor laterale.

Cum era şi firesc, nunaţele de sportivitate impuse de exterior se regăsesc şi la interior, unde Audi a combinat eleganţa cu stilul sportiv şi agil care i se pretează unui S3. La o primă privire în habitaclu, se pot remarca uşor scaunele sport tapiţate într-o combinaţie de piele Nappa şi Alcantara, precum şi inserţiile decorative din aluminiu prezente la nivelul consolei centrale şi pe volan. Conform constructorului, Audi S3 va ajunge în showroom-uri la începutul lui 2013, cu un preţ de bază în Germania de 38,900 euro.

PENTRU O IMAGINE DE ANSAMBLU CÂT MAI CUPRINZĂTOARE, VĂ PUNEM LA DISPOZIŢIE GALERIA FOTO AFERENTĂ ARTICOLULUI ŞI MATERIALUL VIDEO DE MAI JOS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide