Noul Aveo sedan în premiera europeană Geneva 2011

Ca şi la Salonul Auto de la Paris, Chevrolet are o mulţime de noutăţi şi pentru Geneva, printre care şi debutul european al noului Aveo notchback cu patru uşi. Acest frumos sedan de mici dimensiuni este prezentat imediat după modelul hatchback înrudit, care a primit recenzii călduroase atunci când şi-a făcut debutul mondial, în luna septembrie a anului trecut.

Noul Aveo sedan în premiera europeană Geneva 2011 Noul Aveo sedan în premiera europeană Geneva 2011

Modelul Aveo notchback a fost lansat la Salonul Auto de laDetroit 2011, în ianuarie (pe această piaţă, autovehiculul va fivândut cu denumirea Sonic) şi are multe dintre noile şi curajoaseleelemente de design ale variantei hatchback. Totuşi, în timp cevarianta hot hatch va atrage probabil cumpărătorii mai tineri,Chevrolet estimează că designul mai matur al variantei sedan vaatrage un tip diferit de cumpărători, în special cei cufamilie.

"Noul Aveo reprezintă pentru noi încă un important pas înaintedin toate punctele de vedere: design, manevrabilitate, calitate şispaţiu. Ne-ar plăcea ca acesta să egaleze succesul comercial almodelului Cruze. Modelul Aveo sedan actual este al cincilea cel maibine vândut model în Europa în segmentul autovehiculelor de micidimensiuni cu 4 uşi, cu o cotă de piaţă de 12,5%, însă, datoritănoului model, ne aşteptăm la o creştere semnificativă a acesteicote de piaţă" a explicat Wayne Brannon, Preşedinte şi DirectorGeneral Chevrolet Europe.

Privite din faţă, modelele notchback şi hatchback au acelaşiaspect curajos datorită farurilor duble proeminente, grileiradiatorului din două părţi şi caroseriei compacte de calitate.Linia mediană înălţată a variantei notchback este deosebit defrapantă, conferindu-i noului autovehicul cu 4 uşi un profilpremium, care aminteşte de varianta înrudită mai mare, Cruzesedan.

Cu o lungime de 4.399 mm şi o lăţime de 1.735 mm, noul sedanAveo este atât mai lung, cât şi mai lat decât modelul actual. Deasemenea, volumul de încărcare este printre cele mai bune din clasasa: 502 litri.

Totuşi interiorul nu este doar spaţios, ci şi caracterizat prinelemente de design moderne, de exemplu, panoul de instrumenteinspirat de designul motocicletelor.
Consola centrală are o lumină de fundal modernă de culoarealbastră, în timp ce toată partea din faţă a habitaclului estedominată de bordul arcuit. Clienţii Aveo vor aprecia calitateamaterialelor utilizate la interior, precum şi spaţiile de stocaremultiple din consola centrală şi sistemul audio modern cu conexiuneUSB şi aux-in şi cu funcţie Bluetooth.

Toate modelele sunt prevăzute cu suspensie faţă McPherson.Servodirecţia electronică (EPS), controlul electronic alstabilităţii (ESC) şi frânele ABS sunt dotări standard.

Va fi disponibilă o gamă completă de motoare cu patru cilindri,pe benzină şi diesel, prevăzute cu cele mai recente tehnologii,precum sincronizarea variabilă a supapelor, fazarea continuuvariabilă a ambilor arbori cu came şi sistem de injecţie commonrail la unităţile diesel.

Gama de motoare pe benzină include două unităţi de 1,2 litri (de70 CP şi 86 CP), una de 1,4 litri (100 CP) şi una de 1,6 litri (115CP). Pentru prima dată, Aveo va fi disponibil cu două versiuni alemotorului diesel de 1,3 litri (de 75 CP şi 95 CP), prevăzute cutehnologie Start/Stop.

Prima transmisie automată cu 6 trepte de viteză folosită deChevrolet într-un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferităopţional pentru Aveo 1.4 şi 1.6, pe majoritatea pieţelor;transmisiile manuale sunt cu 5 sau 6 trepte de viteză, în funcţiede motorul ales.