Noul Chevrolet Corvette va primi un V8 nou cu 450 CP

Autor: Iulian Dnistran 25 oct. 2012 Știri auto

Cei de la Chevrolet au păstrat destul de bine secretul noului Corvette. Fotografiile-spion nu arată mare lucru, iar clipurile video publicate până acum nu ne-au ajutat prea mult în descifrarea felului în care arată maşina.

Nici acum, Chevrolet nu a dezvăluit formele caroseriei maşinii, dar a publicat foarte multe detalii despre motorul care va propulsa noul Corvette. Este vorba despre un nou V8 aspirat natural care face parte din cea de-a cincea generaţie de motoare cu bloc mic (Small Block) a celor de la Chevrolet. Cu o capacitate de 6,2 litri, la fel ca motorul de pe actuala generaţie de Corvette, propulsorul LT1 dezvoltă 450 de cai-putere şi 610 Nm, cu 20 CP şi 35 Nm mai mult decât actualul V8 de 6,2 litri.

Pe lângă mai multă putere, noul motor are parte şi de noi tehnologii, cum ar fi injecţia directă şi dezactivarea activă a cilindrilor. Astfel, Corvette C7 va avea, conform Chevrolet, un consum de 9 l/100 km în regim extraurban.

Mai mult, blocul motor şi baia de ulei sunt construite din aluminiu pentru a reduce greutatea propulsorului.

Noul V8 LT1 care va sta sub capota noului Corvette e al treilea motor din istoria modelului care primeşte acest nume, după Gen 1 în 1970 şi Gen 2 în 1992.

A şaptea generaţie a coupe-ului american Chevrolet Corvette, denumită C7, va fi dezvăluită la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2013.

Video cu noul motor V8 LT1 pe standul de probe:

Teaser video pentru Chevrolet Corvette C7:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide