Noul Citroen C4 Cactus a fost lansat în România – FOTO

Autor: Marius Vișan 18 mai 2018 Știri auto

Noul Citroën C4 Cactus a fost îmbunătăţit substanţial, adoptând codurile clasice ale segmentului în ceea ce priveşte tehnologia şi motorizările, continuând să se distanţeze prin personalitatea şi confortul său unice. Dotat cu forme pline, o capota orizontala care inspiră robusteţe şi protecţie şi cu o linie orizontală care conferă silueta unui hatchback.

Dispunând de o arhitectură optimizată bazată pe modelul PF1 al Grupului PSA, noul C4 Cactus are un ampatament de 2.60 m, tipic pentru hatchback-urile compacte şi asigură un spaţiu generos pentru toţi pasagerii. Consola este redusă pentru a garanta un plus de agilitate şi manevrabilitate în mediul urban. Cu dimensiunile sale exterioare compacte (lungime de 4,17 m şi lăţime de 1,71 m), Noul C4 Cactus revine la sursa hatchback-urilor compacte, oferind un volum spaţios şi o versatilitate adevărată în oraş, în zonele suburbane şi pe şosele.

La exterior, Noul C4 Cactus mizează pe cartea personalizării şi a eleganţei, cu un total de 31 de combinaţii exterioare. Paleta de 9 culori pentru caroserie pune în lumină personalitatea sa cu nuanţe atemporale (Polar White, Obsidian Black, Platinum Grey şi Cumulus Grey), proaspete (Sport Red, Tapenade Grey) şi rafinate (Emerald Blue, Pearl White, Deep Purple).

Sunt propuse patru pachete elegante de culori care conferă un plus de personalitate şi de eleganţă: Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White şi Anodised Deep Red. Aceste nuanţe restrânse de culoare, care contrastează cu culoarea caroseriei, subliniază cu fineţe protecţiile Airbump® din partea inferioară a portierelor faţă şi zona inferioară a barei de protecţie din faţă.

Noul C4 Cactus este dotat cu motor PureTech de 3 cilindri pe benzină echipat cu ultimele tehnologii pentru o mai bună reacţie, un consum redus de combustibil şi o reducere a nivelului de emisii (International Engine of the Year 2015, 2016 şi 2017 pentru versiunile PureTech 110 şi PureTech 130) şi cu motoare diesel BlueHDi care conferă ocupanţilor o senzaţie de plăcere la bord,precum şi posibilitatea de a face economie şi de a respecta mediul.

▪ Benzină: Noul C4 Cactus este disponibil în versiunea sa cea mai performantă cu motorul turbo PureTech 130 S&S echipat cu cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte. Motorul PureTech 110 de asemenea, turbo, este disponibil cu cutie de viteze manuală cu 5 rapoarte (PureTech 110 S&S manual) sau cu cutie de viteze automată EAT6 cu 6 rapoarte pentru un confort şi o plăcere maxime la bord (PureTech 110 S&S EAT6). Modelul elementar dispune de o motorizare PureTech 82 care utilizează o cutie de viteze manuală.

▪ Diesel: Noul C4 Cactus este disponibil încă de la lansare cu motorul BlueHDi 100 BVM şi motorul BlueHDi 100 S&S BVM. În toamna anului 2018, noul hatchback va fi disponiibl cu un motor diesel combinat cu o cutie de viteze automată, pentru şoferii de cursă lungă.
Aceste 7 motorizări sunt completate de BlueHDi 100 S&S ETG6 diesel pentru pieţele mondiale de export.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide