Noul Jaguar XJ este disponibil în România

Premium Auto, importator Jaguar Land Rover şi parte a Tiriac Holdings, a lansat oficial în Romania, noul XJ.

Noul Jaguar XJ este disponibil în România Noul Jaguar XJ este disponibil în România

"Acum, la 75 de ani de la prima apariţieJaguar, asistăm la un nou eveniment emblematic pentrumarca Jaguar, deoarece nava amiral a gamei îşi schimbă radical atâtformă, cât şi filozofia de abordare." - a declarat Mihai Ivănescu,Director şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie PremiumAuto.

Bazându-se pe succesul modelelor XK şi XF,introducerea noului XJ este un reper pentru brand-ul Jaguar,proaspăt revitalizat. Poziţionată ca limuzinăreprezentativă a brand-ului, XJ reprezintă extindereacătre o nouă generaţie de consumatori.

"Noul XJ este o interpretare modernă a chintesenţeiJaguar. Impactul vizual este dat de geamurile lateralealungite în forma de lacrimă, de poziţia puternică şi dimensiuneaimpresionantă. Este expresia cea mai îndrăzneaţă de până acum anoii direcţii de design Jaguar", a declarat Directorul de designIan Callum.

Noul Jaguar XJ este disponibil în două variante- cu ampatament standard şi lung. Modelul cu ampatament lungdispune de un spaţiu mai generos şi mai rafinat pentru pasageriidin spate prin cei 125 de mm în plus, care oferă un confortsuplimentar picioarelor.

Motorizările cu care este echipat noul Jaguar(3.0l V6 diesel, 5.0l V8 natural aspirat şi 5.0l V8supra-alimentat) şi-au dovedit deja multitudinea deabilităţi. Economia de carburant şi emisii este extraordinară, noulXJ având un consum de 5.9l/100km şi emisii de CO2 de numai 184g/km.În cazul noului XJ, cunoscutele tehnologii dinamice Jaguar suntduse la un alt nivel. Dotări precum suspensia pneumatică, AdaptiveDynamics, Active Differential Control şi răspunsul prompt alservo-direcţiei.

Deoarece la construcţia lui s-a folosit caroseria dinaluminiu inspirată de tehnologia aerospaţială, XJ este maiuşor cu cel puţin 150 de kg decât competitorii săi, ceea ce îiîmbunătăţeşte semnificativ performanţele, manevrabilitatea şieconomia, furnizând totodată o putere crescută, mai mult rafinamentşi siguranţă.

Noul XJ este disponibil în Romania şi poate fi achiziţionat laun preţ începând cu 65.000 Euro + TVA.