Noul Kia Ceed GT îşi face debutul la Salonul Auto Paris 2018 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 04 oct. 2018 Știri auto

Noul Kia Ceed GT şi-a făcut debutul public la Salonul Auto Paris 2018, alături de noul ProCeed GT. Modele iniţiale cee’d GT şi pro_cee’d GT au fost lansate în 2013, fiind primele hatchback-uri ”performance” ale brandului sud-coreean. Noul Ceed GT continuă dezvoltarea predecesorului său, asigurând o experienţă de condus captivantă, având un motor Turbo de 1.6 litri şi numeroase tehnologii de confort şi siguranţă.

Pentru prima dată într-un hatchback ”performance” oferit de Kia, transmisia cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteză a noului Ceed GT, oferită optional, va fi disponibilă alături de trans-misia manuală cu şase trepte prezentă în dotarea standard.

În momentul lansării primelor modele cee’d GT şi pro_ cee’d GT în 2013, acestea erau pro-pulsate de un motor nou dezvoltat de 1.6 litri T-GDi. Cu o capacitate cilindrică redusă, cu un compresor turbo şi un răspuns rapid la comenzile şoferului pe întreaga plajă de turaţii, noul motor reuşea să definească capacitatea automobilului de a livra putere în orice condiţii, fără efort. Noul Ceed GT păstrează această abordare, motorul de 1.6 litri T-GDi fiind îmbunătăţit pentru noul model.

Producând 204 CP la 6,000 rpm, motorul de 1.6 litri T-GDi continuă să ofere o accelerare fără efort şi un cuplu accesibil uşor. Cuplul maxim al motorului de 265 Nm este disponibil pe o pla-jă largă de turaţii, cuprinsă între 1,500 – 4,500 rpm. Rezultatul este un motor care livrează cea mai mare performanţă posibilă în toate condiţiile de rulare.

Sistemul Drive Mode Select – disponibil împreună cu transmisia cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteză – permite şoferilor să-şi personalizeze experienţa de condus. Schimbând între modurile Normal şi Sport, sistemul Drive Mode Select reduce sau sporeşte nivelul efortului necesar pentru a manevra volanul şi schimbă subtil caracterul sistemului de propulsie

Motorul este prevăzut cu un generator de sunet electronic care oferă o notă în plus caracterului puternic al GT-ului. 

Sistemul de infotainment este disponibil fie cu sistemul audio cu touchscreen de 7.0 inch, fie cu sistemul de navigaţie cu touchscreen de 8.0 inch, acesta fiind oferit împreună cu serviciul Kia Connected Services oferit de TomTom®. Sistemul permite integrarea completă cu Apple CarPlay™ (pentru iPhone 5 şi versiunile ulterioare) şi Android Auto™ (pentru telefoanele cu sistemul Android 5.0 sau versiunile ulterioare).

La capitolul siguranţă tehnologiile disponibile includ sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sis-temul de avertizare pericol de coliziune în unghiul mort (Blind Spot Collision Warning), sis-temul de avertizare pericol de coliziune la mersul cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision Warning), sistemul inteligent de asistare la parcare (Smart Parking Assist) şi sistemul de recunoaştere a pietonilor cu avertizare haptică în volan pentru sistemul sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide