Noul KIA Ceed. Coreeanul scapă de apostrof şi primeşte un motor nou – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 25 iun. 2018 Știri auto

Aflat la cea de a treia generaţie, noul Ceed – proiectat, dezvoltat şi construit în Europa – consolidează prezenţa Kia în segmentul compact european. De la începerea producţiei primei generaţii Kia cee’d în noua fabrică din Slovacia, în Decembrie 2006, au fost construite mai mult de 1.28 milioane de unităţi. Kia a revizuit de asemenea, numele celei de-a treia generaţii a modelului. Prin urmare, cee’d devine Ceed, consolidând astfel reputaţia unui automobil pentru Comunitatea Europeană, cu Design European

Cu o înălţime mai redusă, mai lat şi cu partea din spate mai lungă decât a modelului pe care îl înlocuieşte, noul Ceed are o siluetă posterioară care denotă un spirit atletic. Construit pe noua platformă „K2” a Kia, noul hatchback cu cinci uşi Ceed este cu 20 mm mai lat (1,800 mm) şi cu 23 mm mai scund (1,447 mm) decât modelul precedent. Ampatamentul său rămâne acelaşi, de 2,650 mm. Noul hatchback cu cinci uşi Ceed se mândreşte cu un portbagaj mai mare cu 15 litri decât predecesorul său, având acum 395 de litri. 

GALERIE FOTO

Noua gamă Ceed este propulsată de trenuri de rulare dezvoltate pentru a fi în concordanţă cu nevoile diverse al cumpărătorilor. Motoarele pe benzină includ o versiune îmbunătăţită a popularului motor T-GDi de 1.0 litri. Motorul produce 120 CP şi un cuplu de 172 Nm, iar emisiile încep de la 125 g/km, sau 122 g/km cu opţiunea ECO Pack (combinat, conform WLTP şi convertit înapoi conform NEDC 2.0).

O nouă unitate T-GDi Kappa de 1.4 litri înlocuieşte motorul anterior GDI de 1.6 litri aspirat şi produce 140 CP, cu 4% mai mult decât predecesorul său în pofida capacităţii mai reduse. Turbina asigură o plajă a cuplului mai mare decât a motorului anterior de 1.6 litri, facându-l mai prompt în răspuns pe o plajă mai largă de situaţii de condus – contribuind în acelaşi timp şi la reducerea emisiilor. Cuplul de 242 Nm al motorului este disponibil de la 1.500 la 3.200 rpm, producând emisii (combinat) mai mici de 125 g/km când este cuplat cu transmisia cu dublu ambreiaj cu şapte trepte de viteze. Modelele cu transmisie manuală emit 130 g/km sau 128 g/km când sunt dotate cu pachetul ECO.

Atât motorul de 1.0 litri cât şi motorul de 1.4 litri T-GDi dispun de un filtru de particule pentru benzină, pentru a reduce emisiile, asigurând astfel situarea noului Ceed sub cerinţele stan-dardului Euro 6d TEMP.

Este disponibil, de asemenea, un motor de 1.4 litri MPI (multi-point injection) care produce 100 CP şi un cuplu de 134 Nm. Motorul de 1.4 litri MPI emite 142 g/km de dioxid de carbon în ciclul combinat (WLTP convertit conform NEDC 2.0), sau 137 g/km când este echipat cu pachetul ECO.

Noul Ceed este disponibil şi cu noul motor diesel ‘U3’ dezvoltat de Kia. Proiectat să se încadreze în limitele impuse de cele mai recente standarde de emisii Euro 6d TEMP, noul motor ‘U3’ de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection) utilizează un catalizator selectiv de reducţie (SCR) care controlează în mod activ emisille pentru a le reduce semnificativ. Astfel, noul motor produce mai puţin dioxid de carbon comparativ cu motoarele diesel anterioare. Disponibil cu o putere cuprinsă între 115 şi 136 CP, noul motor diesel oferă un cuplu de 280 Nm sau 300 Nm în varianta cuplării cu transmisia manuală sau cu dublu ambreiaj. Versiunea de 136 CP produce 280 Nm când este cuplată la transmisia manuală cu 6 trepte de viteză şi 320 Nm când este echipată cu transmisia cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.

Fiecare motor este cuplat la o transmisie manuală cu şase trepte, în timp ce noul motor T-GDi de 1.4 litri şi motoarele CRDi de 1.6 litri sunt disponibile cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.


Comercializarea  în România va începe în cursul lunii Iulie a anului 2018, cu garanţia de 7 ani, 150.000 kilometri. Producţia noului Kia Ceed a început în trimestrul 2 al anului 2018, la fabrica Kia din Žilina, Slovacia. Vânzarea sa în Europa va începe în cursul lunii Iulie a anului 2018, beneficiind de calitatea promisă şi garanţia unică a brandului Kia de 7 ani, 150.000 km oferită standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide