Noul Lotus Venom GT

Îl ştiţi pe Hennessey Venom GT? Ei bine de acum se prezintă cu numele Lotus Hennessey Venom GT. Uite cum a intrat Lotus în clubul exclusivist al producătorilor de maşini cu putere de peste 1.000 CP.

Noul Lotus Venom GT Noul Lotus Venom GT

Maşina este disponibilă în trei versiuni: unade bază de 725 CP şi două twin-turbo de 1,000, respectiv 1,200CP, aceasta din urmă fiind cea mai puternică. Fiecaremodel este realizat în funcţie de specificaţiile proprietarului. Cuo masă proprie de doar 1.220 kg, supercarul oferă un raportmasă-putere impresionant. Lotus Venom GT ajunge la 100 km/hîn mai puţin de 2,5 secunde.

"Acesta este împlinirea unui vis pe care l-amavut de când eram mic", spune fondatorul companiei, John Hennessey."Dar este doar începutul pentru că vom îmbunătăţi performanţeleVenom-ului GT în viitorul apropiat", adaugă el. Venom GT valorifică puterea având la bază şasiul LotusElise/Exige.

În afară de reutilizarea parbrizului, aportierelor, a acoperişului, a podelei şi a altor mici componente,designul şi construcţia lui Venom GT au fost proiectate de la sol/bază în sus pentrucrearea unui supercar cu adevărat unic. Stabilitatea excepţionalăla viteze mari se datorează: aerodinamicii amelioarate, uneirepartiţii bune a greutăţii.

Cei de la Hennessey au acordat o atenţiedeosebită aerodinamicii maşinii şi fluxului de aer pentru a obţineo forţă de apăsare aerodinamică echivalentă unei maşini de curse deanduranţă. De altfel, ei au dezvoltat şi un sistem inteligent decontrol al tracţiunii. Cutia de viteze este manuală, cu 6trepte, fabricată de Ricardo, frânele sunt carbon-ceramice Bremboiar amortizoarele KW sunt reglabile.

Fiecare Venom GT este asamblat la Silverstone,Anglia, iar motoarele provin de la sediul central HPE din Texas.Vor fi produse doar 10 maşini pe an iar preţul de pornireeste de 600.000 dolari. Acest supercar poate fi comandatşi în Romania, numai prin Forza Rossa, importatorul oficial Lotusîn regiune.