Noul Mercedes-Benz Clasa B pune accent pe sportivitate prin Sports Tourer – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 02 oct. 2018 Știri auto

Noul Clasa B iese în evidenţă în segmentul său, datorită ampatamentului alungit (2729mm) cu console scurte, a plafonului extins, uşor coborât, şi a roţilor de 16-19 inch pentru proporţii dinamice. Interiorul a fost rafinat din multe puncte de vedere: îmbunătăţirea deschiderii accesului în zona din spate permite ca scaunul din mijloc să fie acum mult mai accesibil. Deşi capacitatea portbagajului a rămas aproximativ aceeaşi, acum compartimentul poate fi folosit într-un mod mult mai eficient, datorită îmbunătăţirilor aduse.

Hayon-ul EASY-PACK este opţional. Acesta poate fi deschis uşor şi închis în mod automat la apăsarea unui buton sau printr-o mişcare a piciorului, prin intermediul opţiunii extra HANDS-FREE ACCESS.

Noul Clasa B dispune de sistemul multimedia MBUX, care a inaugurat o nouă eră prin conectivitatea Mercedes me. Alte puncte forte includ ecranul tactil, ca dotare standard, şi în funcţie de echipare, un cockpit Widescreen cu rezoluţie înaltă, un ecran de navigare şi un sistem controlat vocal, cu recunoaştere vocală, activat de expresia „Hey Mercedes”.

Noul Clasa B vine cu un sistem de asistenţă la conducere de ultimă generaţie, oferind cel mai înalt nivel de siguranţă activă din acest segment, preluând funcţii de la Clasa S. Pentru prima dată, Clasa B se poate conduce semi-autonom în anumite situaţii, fiind echipat cu sisteme îmbunătăţite de camere şi radare pentru a anticipa traficul cu până la 500 metri înainte, utilizând, în acelaşi timp, hărţi şi sistemul de navigaţie pentru funcţii de asistenţă. 

Comparativ cu predecesorul său, noul Clasa B este propulsat de motoare noi, eficiente, compatibile cu normele Euro 6d-TEMP. Noutatea este versiunea montată transversal a motorului pe benzină OM 654, de 2 litri, cu 110 kW şi 140 kW, cu carcasă din aluminiu şi proces de combustie stepped-bowl.

Datorită tratamentului extins aplicat pe sistemul de evacuare cu un catalizator SCR suplimentar, Clasa B cu versiunea OM 654q este primul model compact de la Mercedes-Benz certificat în conformitate cu standardul Euro 6d, care va deveni obligatoriu pentru noile modele începând cu 01.01.2020. Motorul mai mare reprezintă o îmbunătăţire la motorul cu patru cilindri (OM 608) deja cunoscut de la Clasa A, cu o capacitate de 1,5 litri, până la 85 kW şi până la 260 Nm.

De asemenea, sunt disponibile două motoare pe benzină cu patru cilindri din seria M 282, cu o capacitate de 1,33 litri şi 100 kW / 120 kW. Inovaţiile includ gestionarea cilindrilor (în combinaţie cu transmisia 7G-DCT), forma delta a capului cilindrului şi filtrul de particule.

Noul Clasa B va fi disponibil, initial, exclusiv cu transmisie cu dublu ambreiaj. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide