Noul sistem 4x4 Dynamax pe Kia Sportage

Kia împreună cu Magna u dezvoltat un nou sistem AWD denumit şi Dynamax disponibil pe cel mai nou model al mărcii, Kia Sportage. Iată de ce este capabil…

Kia Sportage vine cu un nou sistem de tracţiune integralădenumit Dynamix, care anticipează necesarul de tracţiune şiacţionează în consecinţă oferind performanţe îmbunătăţite, maimultă siguranţă şi chiar un consum mai mic. Concret acest nousistem monitorizează în permanenţă condiţiile de drum şi stilul deconducere al şoferului, împărţind optim puterea între punţi înainteca evenimentele să se întâmple. Acest lucru înseamnă o stabilitatemai bună pe viraj şi reducerea subvirării nedorite. În plusdatorită asigurării cuplului necesar şi consumul este uşorredus.

Dynamax poate ficontrolat de şofer, acţionând foarte transparent şi în sistemul decuplare este controlabil prin intermediul comenzilorelectrico-hidraulice. La acest nou sistem au lucrat inginerii Kiaîmpreună cu specialiştii de la Magna Powertrain reuşind să vină cuo soluţie inovativă pentru gama Kia. În afara lui Sportage vor urmaşi alte modele care vor primi acest sistem de tracţiune.

Dynamax