Noul Toyota RAV4 Hybrid a intrat într-o nouă eră a performanţei – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 15 ian. 2019 Știri auto

În 1994, lansarea modelului RAV4 de către Toyota a introdus pe piaţă un nou tip de maşină. Aceasta combina performanţele unui SUV de dimensiuni compacte cu calităţile unui hatchback. 

Ajuns la a cincea generaţie, noul RAV4 îmbină design-ul exterior robust cu performanţe pe orice tip de drum. Una dintre cele mai importante noutăţi este motorul de 2.5L Hybrid Dynamic Force, RAV4 este capabil de performante înalte în orice condiţii. Noul motor de 2.5L Hybrid Dynamic Force, self-charging, asigură o călătorie comfortabilă şi extrem de silenţioasă. 

Puterea maxima de 222 hp / 163 kW în modelul cu tracţiune integrală (218 hp / 160 kW cu tracţiune faţă) bate modelul de a patra generatie (197 hp / 145 kW), demostrând că tehnologia hibridă nu este lipsită de putere; acceleraţia de la 0 la 100 km / h durează doar 8.1 secunde.

Cabina se caracterizează printr-o calitate ridicată a materialelor şi a îmbinărilor. Suprafeţele moi abundă, inclusiv bordul şi panourile uşii. Au fost aplicate noi texturi şi culori, precum şi iluminat ambiental. Levierul schimătorului de viteze are un design nou, iar butoanele integrate în bord sunt clare şi plăcute la atingere. 

Platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) pe care este construit RAV4 îl transformă într-un SUV hybrid, cu tractiune integrala. Centrul de greutate coborat şi rigiditatea crescută a şasiului il fac uşor manevrabil în oraş şi distractiv la condus.

Pachetul standard Toyota Safety Sense duce sistemele de asistenta pentru sofer la un alt nivel. Noul RAV4 beneficiază de numeroase tehnologii de asistenţă activă precum: Sistem de siguranta Pre-impact cu functie de detectie a pietonilor pe timp de noapte, Sistem de siguranta Pre-impact cu functie de detectie a biciclistilor, Cruise Control adaptiv şi Sistemul de urmarire a benzii de rulare. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide