Noutăţile standului BMW de la Salonul Auto de la Geneva

Autor: ProMotor 22 feb. 2019 Știri auto

Standul BMW de la Salonul Internaţional Auto de la Geneva de anul acesta, va avea câteva premiere. Una dintre cele mai aşteptate este prima apariţie publică a noului BMW Seria 7. Germanii continuă lista cu premiera mondială a noilor BMW 330e, BMW X5 xDrive45e şi versiunile plug-in hybrid ale noii game BMW Seria 7, iar BMW Individual M850i Night Sky reprezintă un alt punct de atracţie în portofoliul expoziţional. 

Cea mai recentă versiune BMW Seria 7 vine cu o gamă de motoare care include o nouă unitate cu opt cilindri, unul cu şase cilindri dispuşi în linie şi o versiune plug-in hybrid. Din punct de vedere al designului exterior noul BMW Seria 7 va fi oferit în două variante de caroserie: versiunea standard (lungă de 5.120 mm), cât şi varianta cu ampatament extins (lungă de 5.260 mm) sunt mai lungi cu 22 de milimetri decât versiunile anterioare. Lăţimea (1.902 mm) şi înălţimea (1.467 mm / ampatament lung: 1.479 mm) noului model rămân neschimbate. Partea frontală este mai înaltă cu 50 de milimetri în cel mai avansat punct, iar noua capotă are linii de contur mai bine pronunţate şi un logo BMW mai mare. 

Debutul celei de-a doua generaţii a variantelor plug-in hybrid ale BMW Seria 7, BMW X5 şi BMW Seria 3 Sedan

Noile versiuni BMW Seria 7 plug-in hybrid vin cu un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, şi un motor electric conlucrează pentru propulsarea celor trei modele. Împreună, ele pot oferi o putere combinată de 290 kW/394 CP cu comutatorul Driving Experience Control pe modul SPORT. Capacitatea energetică a bateriei de înaltă tensiune a fost extinsă şi ea, astfel că autonomia electrică a fost extinsă de la 54 la 58 de kilometri pentru BMW 745e, de la 52 la 55 de kilometri pentru BMW 745Le şi de la 50 la 54 de kilometri pentru BMW 745Le xDrive. 

A doua generaţie BMW X5 cu tren de rulare electrificat dispune tot de motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, modificat special adaptat pentru soluţia hibridă. Acesta este combinat cu un motor electric pentru a genera o putere a sistemului de 290 kW/394 CP. 

Un motor pe benzină, cu patru cilindri, un motor electric şi cea mai nouă generaţie a bateriei litiu-ion formează baza sistemului plug-in hybrid de la noul BMW 330e Sedan. Acesta generează o putere combinată de 185 kW/252 CP, care poate fi mărită pentru scurt timp cu până la 30 kW/41 CP datorită funcţie XtraBoost disponibilă standard. Aceasta este suficientă pentru a propulsa automobilul de la 0 la 100 km/h în 6,0 secunde (date provizorii). 

Vizitatorii Salonului Auto de la Geneva Motor Show vor putea admira o versiune BMW unicat a Seriei 8. BMW Individual M850i Night Sky îmbină performanţele remarcabile cu design şi dotări cu echipamente excepţionale. BMW Individual Manufaktur a utilizat roci de meteoriţi pentru elementele decorative ale consolei centrale, a butonului Start/Stop pentru motorul V8, a manetei selectorului pentru transmisia Steptronic cu opt trepte, a controlerului touch pentru sistemul iDrive şi a finisajelor pragurilor uşilor. Tapiţeria plafonului, consola centrală, discurile de frână, capacele oglinzilor retrovizoare şi multe alte componente exterioare au şi ele un design cu origini extraterestre, structura geometric Widmanstätten, caracteristică materialului de meteorit, fiind încorporată cu abilitate în finisajele suprafeţelor respective.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide