Nu s-au mâncat sarmale în toată România câte amenzi am primit (comunicat IGPR)

Autor: Alexandru Banu 27 dec. 2017 Știri auto
Nu s-au mâncat sarmale în toată România câte amenzi am primit (comunicat IGPR)

Nu aduc sarmaua şi caltaboşul ce aduce Poliţia Română. Oamenii care aplică legea au ieşit în număr record pe traseu ca să amendeze orice infracţiune şi orice contravenţie ivită nu numai în trafic, ci şi în toate mediile. Aşa cum era de aşteptat, de Crăciun, paza bună trece primejdia rea şi poliţiştii au procedat în litera proverbului, dar mai ales în cea a legii. Avem un sentiment că şi de următoarea mare sărbătoare naţională – Revelionul – cât şi în zilele în care îi vom sărbători pe cei cu prenumele Vasile şi Ion, Poliţia Română va avea aceeaşi hotărâre când vine vorba de aplicarea legii. Aşa că, vă recomandăm să beţi 0 grame de alcool oricât de bine ar aluneca sarmaua pe gât cu un pahar de vin. Redăm mai jos comunicatul Poliţiei Române. 

Poliţia Română desfăşoară permanent acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

          Ieri, poliţiştii au intervenit la peste 3.500 de evenimente, majoritatea sesizări prin 112, au constatat peste 700 de infracţiuni şi au aplicat aproape 3.500 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 26 decembrie a.c., 7.419 de poliţişti au acţionat, în toată ţara, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 218 acţiuni şi s-a intervenit la 3.559 de evenimente, dintre care 3.043 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 701 infracţiuni, dintre care 124 în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 5 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 22 de măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 3.487 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.089.508 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 4.247 de lei.

În cadrul acţiunilor pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi, poliţiştii rutieri au constatat 127 de infracţiuni la regimul rutier.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 267 de permise de conducere şi au fost retrase 51 de certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Vă reamintim că azi şi în perioada următoare e plin de sărbători şi că e bine să vă abţineţi de la orice neregulă. Oricât de tentant ar fi un strop de vin sau o pedală pe şina de tramvai, trebuie să vă învăţaţi că legea e lege nu numai când sunt sărbători, cu 24 din 24 de ore şi 365 de zile din 365 câte sunt într-un an. Conduceţi cu prudenţă, responsabilitate şi numai în limitele legii.

Autor Alexandru Banu

Sursă comunicat IGPR

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide