O poliţistă i-a luat permisul unui şofer şi, cu actul în mână, l-a amendat că nu-l are

Autor: Marius Vișan 28 nov. 2017 Știri auto

O poliţistă de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean i-a luat unui şofer permisul de conducere şi cu actul în mână i-a dat amendă omului că nu are permisul la el, scrie bistriteanul.ro.

În data de 28 august, un şofer din Bistriţa, care conducea o autoutilitară de tractări auto a zgâriat o maşină care aştepta în coloană.

Şoferul autoutilitarei i-a spus celuilalt conducător auto că merge să ridice o maşină avariată şi se întoarce să se înţeleagă, rugându-l să îl aştepte într-o parcare din apropiere. Şoferul păgubit nu a înţeles despre ce parcare este vorba, aşteptându-l în localitatea vecină. După vreo oră, şoferul autoutilitarei a reuşit să-l găsească pe celălalt conducător auto.

Conducătorul auto cu maşina zgâriată, văzând că şoferul autoutilitarei întârzie a sunat la poliţie şi a spus că acesta a fugit de la locul accidentului. Odată ce s-au găsit, cei doi şoferi au vrut să rezolve situaţia amiabil, fără implicarea poliţiei, care deja ajunsese la faţa locului.

Echipajul de la Secţia 4 Poliţie Rurală ar fi refuzat să-i lase pe cei doi să facă o înţelegere amiabilă. Mai mult, agenta ajunsă la faţa locului i-a luat permisul şoferului, pe motiv că ar fi depăşit o coloană.

„A venit poliţia şi le-am zis agenţilor: lăsaţi-mă să mă înţeleg cu omul, dar ei nici n-au vrut să audă. Omul din cealaltă maşină le-a spus poliţiştilor că am depăşit coloana de maşini şi poliţiştii fără nicio altă dovadă, alt martor, fără să meargă măcar la locul accidentului mi-au luat permisul, doar pe spusele celuilalt. Agenta a vrut chiar să-mi pună cătuşele, m-au dus la secţie cu girofarurile pornite de zici că am omorât pe cineva. Celălalt şofer a fost de acord cu amiabila, am şi început să o scriem, dar nu ne-a mai lăsat poliţia. Pe om l-am despăgubit deja pentru pagubă”, povesteşte şoferul păţit pentru bistriteanul.ro.

La secţie, poliţista în cauză i-a solicitat toate documentele autoutilitarei şi ale sale. Şoferul s-ar fi conformat şi i-a dat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, buletinul şi asigurarea maşinii. Cu ele în mână, poliţista, pe acelaşi proces verbal, i-ar fi dat şoferului amendă pentru că nu avea asupra sa permisul, certificatul de înmatriculare şi buletinul.

Şoferul s-a ales fără permis, acesta fiindu-i suspendat pentru 60 de zile şi cu două amenzi, a câte 870 de lei fiecare (în total 1.740 de lei). Acesta a contestat deja în instanţă amenda, considerând un abuz ceea ce a făcut agenta care, deşi are atribuţii de rutieră, nu este specializată pe Cod Rutier.

Contactat pentru un punct de vedere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud lasă totul pe mâna justiţiei:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide