O să-l înveţi minte. Nici nu-i strici maşina, dar nici nu va mai parca în veci pe alt loc

Autor: Alexandru Banu 26 sept. 2017 Știri auto

Ştii ziua aia în care te trezeşti la 7 dimineaţa orbecăind, fugi cu ochii împăienjeniţi la baie, fugi bezmetic în bucătărie, fugi cu copilul atârnându-ţi de o mână la grădiniţă, fugi cu cravata pe dos la serviciu, fugi cu capul plin de treabă, fugi înapoi la grădiniţă să ridici “coletul”, fugi să ajungi acasă ca să plăteşti întreţinerea pentru că, altfel, vei auzi din nou aceleaşi vorbe “tu, da, cu tine vorbesc! Nu mă ajuţi niciodată, eu fac totul mereu singură. M-am săturat!”.

Şi când, în sfârşit, eşti bine-intenţionat şi vrei să le bifezi pe toate la sfârşitul zilei ca să te aşezi liniştit la FCSB-MLDFSGCBG, cineva îţi încurcă planurile şi e pe locul tău de parcare. Panică, nervi, ocară, aproape de contact fizic sau de reclamaţii fărăr rost la poliţie. Nimic nu-ţi dă timpul înapoi. E pierdut, iar starea ta de spirit tinde spre zero absolut la puterea a treia. Cum rezolvi această problemă care se iveşte din când în când? Din când în când dar când ţi-e lumea mai grăbită.

Păi soluţia vine de departe, din Liverpool, Anglia. Neil Junglas, un anonim, se săturase să tot parcheze lumea pe locul din faţa casei lui. Şi şoferii o făceau pentru că englezul stă aproape de aeroport şi locul lui de parcare era în drum şi nu costa. Iată şi dezavantajele locuitului la botul avionului. Astfel se trezea cu maşini lăsate câte o săptămâna pe locul lui de parcare, până când proprietarii maşinilor se întorceau din concediu. Unul dintre ziarele locale, Liverpool Echo, scrie că Neil a găsit soluţia nonviolentă, ba chiar paşnică şi “transparentă”. După o astfel de lecţie, publicată mai prin toate fiţuicile locale, şi pe Facebook, şi pe alte reţele de socializare, nu ai cum s-o mai păţeşti.

E destul să dai târcoale locului de parcare şi sigur va veni un vecin să-ţi spună să ai grijă că ultimul care a parcat acolo … aşa, ce s-a întâmplat dacă a parcat acolo? S-a trezit cu maşina înfăşată toată, de jur-împrejur, de la plafon până la asfalt, în folie d’aia de care pui la sandvişuri. Iată că există soluţii civilizate care poate până şi pe ilegalist îl fac să râdă, dar sigur îl vor calma definitiv de parcări după ureche. Legenda spune că şi acum despachetează maşina. Înfoliere uşoară, aşteptăm filmuleţele pe adresa de FB. 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide