Oameni şi maşini: Margaret Dunning, femeia de 102 ani care conduce de o viaţă

Autor: Iulian Dnistran 18 sept. 2012 Știri auto
Oameni şi maşini: Margaret Dunning, femeia de 102 ani care conduce de o viaţă

Margaret Dunning a împlinit în luna iunie a acestui an vârsta de 102 ani. Ea şi-a petrecut copilăria la ferma tatălui său din statul Michigan, Statele Unite ale Americii, unde îl ajuta în atelier şi îi dădea la mână uneltele de care avea nevoie.

La vârsta de opt ani, Margaret Dunning a condus pentru prima dată o maşină, iar la 12 ani, cu ajutorul unor prieteni de familie sus-puşi, a reuşit să-şi ia carnetul de conducere. După un simplu calcul, ajungem la concluzia că Margaret conduce de 90 de ani legal şi de 94 de ani în total.

Femeia de 102 ani nu a fost căsătorită niciodată, însă se pare că pasiunea pe care o are pentru maşinile sale îi dă suficientă energie. Chiar şi acum, ea conduce un Packard 740 Roadster din 1930 pe care îl are din 1949 şi care a câştigat numeroase concursuri de eleganţă. Ea singură schimbă bujiile şi uleiul motorului cu opt cilindri în linie şi spune că îşi invită şi prietenii să o ajute, mai ales când maşina trebuie lustruită.

Pe lângă Packard, Margaret Dunning mai deţine şi alte maşini clasice, pe care le-a restaurat singură. În 1985, ea a donat muzeului Gilmore din Hickory Corners, Michigan un Ford Model N din 1906 pe care l-a restaurat, iar câţiva ani mai târziu a mai donat o maşină, un Cadillac decapotabil din 1930.

Primul ei loc de muncă l-a avut la începutul anilor 1930, la o fabrică de stabilizatoare de tensiune, după care s-a angajat pe un post de casieră la o bancă din Plymouth, Michigan, oraşul în care locuieşte şi acum.

Câţiva ani mai târziu, în 1947, Margaret Dunning a cumpărat un magazin de haine din Plymouth şi l-a redenumit Dunning’s. După 20 de ani, ea a vândut magazinul şi şi-a continuat activitatea filantropică începută  încă din 1942. 

Clipul video de mai jos a fost realizat anul trecut, când ea avea 101 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide