Oficial: Citroen C5 facelift

Recunoscut ca unul dintre cele mai atrăgatoare modele din segment, Citroen C5 a fost usor îmbunătaţit. Schimbările permit maşinii să-şi păstreze caracterul şi o fac, în acelaşi timp, vizibilă şi uşor de recunoscut pe drum.

Oficial: Citroen C5 facelift Oficial: Citroen C5 facelift

Una din principalele modificări este adăugarea LED-uriîn faruri. Active zi şi noapte, acestea îmbunataţescsemnătura luminoasa a modelului, combinate cu tehnologia "lightguide." Farurile îşi menţin toate funcţiile deja existente,inclusiv tehnologia xenon bi-direcţionala şi proiectoarele celumineaza în viraje. Stopurile dobândesc un aspect de "CristalFumuriu," fiind transparente în partea de mijloc.

Citroen C5 inaugurează noua tehnologie micro-hibrid ceva fi aplicată pe numeroase modele ale gamei. Iniţial vafi disponibilă cu motorul HDi 110 DPFS, versiune echipată cu cutiade viteze electronică EGS6 cu padele în spatele volanului, şicauciucuri cu rezistenţă redusă la rulare.

Tehnologia micro-hibrid este formată dintr-un sistem Start &Stop de generaţie a doua, cu alternator reversibil, pentru maimulta performanţă. Comparativ cu prima generaţie, puterea a fostcrescută cu 70% până la 2.2 kW, incluzând acum şi o unitateelectronică. Montarea sistemului pe un motor diesel este o premierămondială în segmentul maşinilor pentru pasageri.