Opel ar putea închide una din fabricile din Marea Britanie după Brexit

Autor: Marius Vișan 20 nov. 2018 Știri auto
Opel ar putea închide una din fabricile din Marea Britanie după Brexit

Grupul PSA a dezvăluit că intenţionează să închidă una dintre fabricile Opel din Marea Britanie, după ieşirea Angliei din UE, scrie Carscoops.

PSA examinează fezabilitatea închiderii permanente a uneia dintre uzinele sale din Marea Britanie. Aceasta nu este singura opţiune luată în considerare. Sunt luate în calcul şi alte opţiuni cum ar fi producţia pe stoc a pieselor sau oprirea temporară a fabricii pe perioada verii.

Mai mulţi producători de automobile au avertizat despre consecinţele negative pe care le poate produce Brexit, în special dacă tranzacţia are ca rezultat întârzieri la frontiere, noi tarife şi documente suplimentare. Primul ministru Theresa May face eforturi pentru a se ajunge la o înţelegere înainte de 29 martie 2019 pentru a evita astfel de probleme.

În cadrul Salonului Auto de la Paris de luna trecuta, directorul executiv BMW, Harald Krueger, a dezvăluit că este posibil ca compania să mute producţia lui MINI din Anglia în Olanda. Aston Martin, McLaren şi Jaguar Land Rover au planuri de urgenţă asmănătoare, în cazul în care Regatul Unit nu poate ajunge la un acord cu UE.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide