Parcările din Milano, Roma, Florenţa şi Napoli s-au umplut de maşini cu numere româneşti, după noile prevederi ale Codului Rutier din Italia

Autor: Marius Vișan 18 dec. 2018 Știri auto
Parcările din Milano, Roma, Florenţa şi Napoli s-au umplut de maşini cu numere româneşti, după noile prevederi ale Codului Rutier  din Italia

Parcările din Milano, Roma, Florenţa şi Napoli s-au umplut de maşini cu numere româneşti după ce, în Italia, au intrat în vigiare noile prevederi ale Codului Rutier. 

Digi24

Românii rezidenţi în Italia preferă să lase maşinile în parcări, până vor găsi soluţii pentru a le aduce în România sau a le reînmatricula în peninsulă. Ambele variante sunt foarte costisitoare.

Înainte de modificarea Codului Rutier, transportatorii cereau între 300 şi 500 de euro, pentru a urca maşinile pe platformă şi pentru a le transporta în România. Acum, o cursă sare şi de 1.000 de euro.

Din 4 decembrie, legea prevede că şoferii care au rezidenţa de peste 60 de zile în Italia nu mai au voie să circule cu o maşină înmatriculată în străinătate. Zeci de oameni au fost deja amendaţi deja sau au rămas fără maşini în mai puţin de două săptămâni.

Românii din Italia au scris sute de mesaje la postarea ambasadei României la Roma, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modificările Codului rutier italian care interzice persoanelor cu rezidenţa în Italia să circule mai mult de 60 de zile cu o maşină înmatriculată în străinătate.

„Cred ca e un abuz grosolan… practic majoritatea celor ce conduc o masina imatriculata in ROMANIA nu sunt proprietari si dispun de un contract de comodat, facut la un notar…deci autoritatile italiene sechestreaza automobile ale unor proprietari romani majoritatea nu au resedinta in Italia, deci ca urmare proprietarii ar trebui sa dea in judecata statul Italian. Practic sechestreaza bunul unui cetatean European si isi bat Joc de notarii romani”, susţine un român într-un mesaj pe pagina de Facebook a ambasadei României în Italia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide